top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Orion Hernandez en Hanan Yavlonka werden ontvoerd van het Nova muziekfestival, Michel Nissenbaum werd ontvoerd terwijl hij op weg was om zijn kleindochter te redden

Van L. naar R. Hanan Yablonka, Orion Hernandez en Michel Nissenbaum. Foto via N12News


De IDF en de Shin Bet maakten vrijdag bekend dat de lichamen van de ontvoerden Hanan Yavlonka, Michel Nissenbaum en wijlen Orion Hernandez vanavond zijn geborgen en naar Israël zijn gebracht De drie werden op 7 oktober vermoord en hun lichamen werden naar Gaza gebracht.


Wijlen Hanan Yablonka en Orion Hernandez werden ontvoerd nadat ze tijd hadden doorgebracht op het Nova muziekfestival in Re'im.

Orion Hernandez en zijn partner, Shani Lok. Foto via Facebook


Orion Hernandez, een Mexicaans staatsburger was de partner van Shani Luke, die ook werd ontvoerd en haar lichaam werd een ​​week geleden gevonden en naar Israël teruggebracht. naar Israël. Nu werd ook het lichaam van Hanan Yablonka naar Israël terugbracht.


Orion Hernandez Rado is de vader van een klein meisje. Hij arriveerde eind september als toerist in Israël en bezocht Israël meer dan eens per jaar. Hernandez was een muziekproducent die naar Israël kwam om deel te nemen aan het "Nova" -festival. Zijn ouders ontvingen een bericht van de ontvoerders waarin stond dat hij naar Gaza was ontvoerd en dat ze van plan waren hem als politiek instrument te gebruiken. Hernandez's vader, Sergio, woont in Mexico en zijn moeder, Pascal, woont in Frankrij


Hanan Yablonka, vader van de 9-jarige Lirin en de 12-jarige Emily , bracht met vier vrienden tijd door op een feestje in Berei.

Hanan Yablonka. Foto via N12News


Hanan was een toegewijde en warme vader, een man met familie en vrienden, een sportfan en een toegewijde fan van Hapoel Tel Aviv. De familie heeft een bewijs dat hij het feest heeft verlaten. De vier vrienden met wie hij tijd doorbracht, waaronder wijlen voetballer Lior Assolin, werden vermoord. De auto van Yablonka werd gevonden in het Mefalim-gebied, maar deze is niet gelokaliseerd.


Hanan hield van sport en muziek. Bijna drie maanden lang was het niet duidelijk wat er met hem was gebeurd, en op 4 januari maakte de IDF-woordvoerder bekend dat hij als ontvoerd was geclassificeerd. Reuven, zijn vader, zei in een interview: 'We hebben hoop, we hebben er van geweten 90 dagen dat hij werd ontvoerd, maar nu kregen we het goede nieuws. We hebben veel hoop, maar we weten niet wat zijn toestand is. Twee militairen waren hier al vanaf de eerste week."


Michel Niesenbaum is vader van twee dochters en grootvader van zes kleinkinderen, van wie hij de jongste nooit heeft leren kennen.

Michel Niesenbaum. Foto via N12News


Michel emigreerde op 13-jarige leeftijd naar Israël en woonde sindsdien in omgeving van Sderot, hij was een man van vele activiteiten, die naast zijn beroep ook vrijwilligerswerk deed bij de MDA en de Grenswacht. De laatste keer dat zijn familie sprak voor hem was op zaterdag 7 oktober om 06.57 uur, toen hij zijn huis in Sderot verliet om de jongen te redden. Zijn 4,5-jarige kleindochter is van een basis in de buurt van Re'im – waar ze bij haar vader logeerde.


"Hij en wij wisten niet van de gruwel die zich buiten afspeelde", zei zijn dochter. “Om 7.23 uur belden we hem en hij antwoordde ons in het Arabisch en zei: ‘Hamas, Hamas!’. De enige aanwijzing die we hebben is een video die op de netwerken circuleerde van Hamas-agenten die foto’s maakten van de telefoons en persoonlijke bezittingen van Israëli’s. - inclusief zijn rijbewijs en andere documenten."


Zijn familieleden vertelden hem dat "hij een geweldige vader en grootvader is. Zijn kleinkinderen zijn zijn trots. Een man die zijn hele leven in het milieu heeft geleefd en een computerbedrijf heeft. Als iemand hulp nodig heeft, is hij de eerste die inspringt Hij houdt van reizen door het land, reizen in jeeps en 4x4-voertuigen. Hij stond net klaar om de lerarenopleiding af te ronden. Michel werd geboren in Brazilië en emigreerde van daaruit naar Israël.
426 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page