top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Orthodoxe vrouwen bouwen hulpmiddel voor websurfen


Orthodoxe vrouwen, sommigen met baby's, bij de hackathon van het JCT LevTech Entrepreneurship Center. Foto door Michael Erenburg via ISRAEL21C


Een hackathon met een tweeledig doel - echte problemen oplossen en jonge religieuze vrouwen aanmoedigen om hightech beroepen te gaan doen - produceerde een apparaat genaamd EasySurf dat senioren helpt bij het online toegang krijgen tot informatie.


EasySurf was de topwinnaar van de vijfde jaarlijkse Women's Hackathon in het LevTech Entrepreneurship Center van het Jerusalem College of Technology. JCT is gericht op orthodox-joodse studenten en leidt ongeveer 18 procent van alle vrouwen die informatica studeren in Israël op.


Tijdens het 45 uur durende evenement werkten 140 vrouwen in teams aan de ontwikkeling van technologieën die beantwoorden aan de specifieke behoeften van Intel, OrCam, Medtronic, Alpha-TAU, Rafael, United Hatzalah, de Israëlische politie en de IDF.


De groep die EasySurf ontwikkelde, koos voor een uitdaging van het in Jeruzalem gevestigde OrCam , wiens bekroonde AI-producten het lezen vergemakkelijken voor mensen met een visuele beperking en andere belemmeringen.


OrCam wilde de toegang van senioren tot kritieke websites, zoals sociale zekerheid en gezondheidszorg, automatiseren. Eenmaal geprogrammeerd door een vertrouwd persoon, "onthoudt" het apparaat hoe deze portals met één klik kunnen worden bereikt.


De tweede prijs ging naar een groep die Defifly ontwikkelde, een vliegende defibrillator die telefonisch kan worden opgeroepen, om een ​​uitdaging aan te gaan die is aangedragen door first-response organisatie United Hatzalah en drone-bedrijf FlyTech . Dit zou situaties aanpakken waarin een patiënt een hartstilstand heeft en er geen defibrillator in de buurt is.


Op de derde plaats was de groep die EyeCare ontwikkelde, een antwoord op een uitdaging van OrCam voor het detecteren van kinderen die per ongeluk zijn achtergelaten in een gesloten en geparkeerd voertuig.


De projecten die uit de hackathon komen, zijn niet alleen theoretisch. EasySurf is al beschikbaar voor gebruik en alle hackathon-teams kunnen zich aansluiten bij de LevTech-accelerator om hun uitvindingen verder te ontwikkelen voor de markt.


"De hackathon biedt een ervaringsgerichte leerervaring uit de hightechwereld die is gebaseerd op echte eisen in het veld", zegt Orlee Guttman, medeoprichter van LevTech Entrepreneurship Center tegen ISRAEL21C.


"Elke student toonde creativiteit en verfijning die indruk maakten op de juryleden, en hun prestaties in deze hackathon zullen hen na hun afstuderen voortstuwen naar succes in verschillende hightech-posities."48 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page