top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Oshkosh Defense" gaat honderden rompen produceren voor de nieuwe pantserwagens (APC)


Foto Tank- en APC-directoraat, Ministerie van Defensie van Israël / GPO


Na een proces onder leiding van de Procurement Mission van het Ministerie van Defensie in samenwerking met het Tank- en APC-directoraat, werd het Amerikaanse bedrijf "Oshkosh Defense" geselecteerd om honderden rompen voor de nieuwe "Eitan" te produceren.

De deal tussen het ministerie van Defensie en "Oshkosh Defense" wordt geschat op meer dan 100 miljoen dollar, gefinancierd door Amerikaanse hulpfondsen.

Het Tank- en APC-directoraat van het IMoD ontwikkelde de "Eitan" APC. De casco's die over ongeveer anderhalf jaar in Israël aankomen, gaan direct in productie. Eenmaal volledig geassembleerd, zullen de voertuigen worden overgedragen voor operationeel gebruik, waardoor het aantal gepantserde APC's dat door de IDF wordt gebruikt aanzienlijk wordt uitgebreid.

De "Eitan" is de meest geavanceerde APC op wielen in zijn soort ter wereld. Het kan 12 personeelsleden op maximaal beschermingsniveau vervoeren, bevat het "Iron Fist" actieve verdedigingssysteem en omvat geavanceerde vuur- en controlesystemen. Deze maand zal het Ministerie van Defensie de eerste operationele APC's leveren aan de "Nahal"-brigade van de IDF.

Hoofd van het directoraat Tank en APC van het Israëlische Ministerie van Defensie, Brig. Generaal Oren Giber: "Het contract met Oshkosh Defense is een belangrijke mijlpaal in het 'Eitan'-project. Deze stap stelt ons in staat om de productiemiddelen van het project uit te breiden om geavanceerde APC's aan de IDF te leveren. Deze overeenkomst kan ook verdere kansen bieden voor het ministerie van Defensie en de Israëlische defensie industrieën om de 'Eitan' APC en de ingezette systemen te exporteren."

Hoofd van de IMoD inkoopmissie, Brig. Gen. (res.) Michel Ben Baruch: "De hechte en vruchtbare samenwerking tussen de aankoopmissie, geleid door het hoofd van de landaankoop divisie van de delegatie, en het directoraat Tank en APC hebben dit succesvolle proces mogelijk gemaakt. Deze overeenkomst is, net als vele andere, te danken aan onze ijzersterke alliantie met onze Amerikaanse partners."69 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page