top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gevaccineerde ouders van kind met Covid-19 hoeven niet meer in quarantaine


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft woensdag aangekondigd dat ouders van kinderen die positief zijn getest op COVID-19 niet langer in isolatie hoeven te gaan als ze volledig zijn gevaccineerd of onlangs zijn hersteld van het coronavirus.


Deze nieuwe regel is onmiddellijk van kracht geworden en is van toepassing op ouders die zorgen voor kinderen van 12 jaar en jonger, die nog steeds niet in aanmerking komen voor een vaccin tegen het coronavirus.


Tot nu toe gold dat als een kind jonger dan 12 jaar in isolatie zat, ten minste één ouder ook in quarantaine moest.


De beslissing werd genomen nadat gezondheidsfunctionarissen ermee instemden om een ​​"volledig gevaccineerde" persoon te definiëren als iemand die alle drie de vaccinaties heeft gekregen, of twee die niet langer dan zes maanden geleden zijn toegediend.


Een hersteld persoon is iemand die minder dan zes maanden geleden of meer dan zes maanden geleden COVID heeft opgelopen, maar is gevaccineerd met ten minste één vaccindosis.


Het ministerie noemde de wijziging in de regel "belangrijk nieuws voor ouders van kinderen onder de 12 jaar, die in isolatie werden gedwongen en werkdagen verloren."




















40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page