top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Overval op huis PSV spits Eran Zahavi; vrouw en kind mishandeld

De media in Israël brengen vanmorgen groot het nieuws dat het huis van de Israëlische voetballer Eran Zahavi, die uitkomt voor PSV, is overvallen waarbij zijn vrouw en kinderen zouden zijn mishandeld. Veel kranten wijzen erop dat een antisemitisch motief niet wordt uitgesloten. Ook wordt er geschreven dat Zahavi Nederland mogelijk zal gaan verlaten.


Eran Zahavi en zijn vrouw Shay. Screenshot Channel 12 News


Volgens berichten in de Nederlandse media werd de familie van de Israëlische voetballer Eran Zahavi onder schot gehouden, nadat gemaskerde inbrekers hun huis in Amsterdam Buitenveldert waren binnengedrongen, meldt de Times of Israel..


Zahavi, die uitkomt voor het Israëlische nationale team en voetbalclub PSV, was onderweg naar een wedstrijd tegen Willem II in Tilburg toen de overval plaatsvond en hij in de bus werd gebeld.


Sommige media zeggen dat het de overvallers waren die hem belden en hem dwongen te zeggen waar in het huis kostbaarheden waren te vinden.


Zijn vrouw, Shay, en drie kinderen - een 8-jarige jongen en een 5-jarige tweeling - waren thuis, toen de overval plaatsvond.


De Hebreeuwse krant Ynet schrijft dat zijn vrouw en kinderen werden vastgebonden waarbij het haar van de vrouw van Zahavi zou zijn afgeknipt en een van de kinderen zou zijn geslagen.


Ynet schrijft verder dat de vrouw van Zahavi tegen de kant heeft gezegd "mentaal in een shock te verkeren maar dat we zullen moeten samenwerken met de politie".


Zahavi zou tegen zijn vrienden in Israël hebben gezegd: "Ik ben in shock, ik geloofde niet dat zoiets zou kunnen gebeuren. Het is een grote nachtmerrie en dit kan ertoe leiden dat ik PSV verlaat, en terugkeer naar Israël".


Volgens berichten deden de twee overvallers zich voor als bezorgpersoneel om het huis binnen te gaan. Nadat zijn vrouw de deur voor hen had geopend, bedreigden ze Zahavi's vrouw en kinderen met een pistool.


Tegen vrienden in Israël zei Zahavi verder "niet te weten wat te doen nadat hem was verteld dat zijn huis was overvallen, "het zou een veilige plek moeten zijn, nu is het een grote nachtmerrie", aldus Zahavi.


Ondanks dat de politie meteen na de overval een groot onderzoek is begonnen, is er nog geen spoor van de overvallers.680 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page