top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Palestijn krijgt 2x levenslang voor moord op Malachy Rosenfeld

Malachy Rosenfeld. Foto via IDF-woordvoerder


De militaire rechtbank veroordeelde Maad Hamed, de Palestijn die verantwoordelijk was voor de schietpartij op 29 juni. 2015 waarbij Malachi Rosenfeld werd vermoord tot twee levenslange gevangenisstraffen.


De beklaagde werd ook veroordeeld voor de misdrijven van poging tot opzettelijke dood, lidmaatschap en activiteit als onderdeel van een onwettige vereniging en andere misdrijven.


De beklaagde werd veroordeeld voor het opzetten van een terroristische cel namens de terreurorganisatie Hamas. Hij deed dat met als doel Israëlische terroristische aanslagen te plegen op Israëlische doelen en was van plan om samen met de andere leden van de terroristische cel een schietpartij uit te voeren. Als onderdeel van dit kader schoot de beklaagde op 29 juni 2015 op een privévoertuig waarin vier Israëlische passagiers zaten, waarbij Malachi Rosenfeld om het leven kwam en nog meer passagiers gewond raakten. Verder werd de verdachte vervolgd voor een andere schietpartij in juni 2015.


Na de argumenten van beide partijen met betrekking tot de veroordeling te hebben gehoord, veroordeelde de Militaire Rechtbank de beklaagde tot twee levenslange gevangenisstraffen. Bovendien werd bepaald dat de beklaagde een schadevergoeding zal betalen aan de familie van de overledene en de slachtoffers van het misdrijf voor een totaalbedrag van respectievelijk een miljoen en 90 duizend Shekel.


De militaire aanklager staat in contact met de familieleden van de overledenen en de slachtoffers van het misdrijf, houdt hen voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen en verleent hen alle rechten waar ze wettelijk recht op hebben.


De beklaagde werd van juli 2015 tot april 2022 vastgehouden door de Palestijnse Autoriteit. Hij werd op 13 april 2022 door Israëlische veiligheidstroepen gearresteerd, vervolgd en zit sindsdien vast in de Israëlische gevangenis.


De beklaagde werd in 2012 veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf voor samenzwering om op veiligheidstroepen te schieten en werd veroordeeld. In 2014 werd hij vastgehouden in administratieve detentie omdat hij lid van een terroristische organisatie van Hamas was.


71 weergaven0 opmerkingen
bottom of page