top of page

Palestijnen hebben lichaam omgekomen Druze uit ziekenhuis weggehaald


Tiran Ferro Foto via social media


Een Palestijnse functionaris heeft bevestigd dat schutters het lichaam vasthouden van een Israëliër uit de Druzische stad Daliat al-Carmel die omkwam bij een auto-ongeluk in een vluchtelingenkamp in de buurt van Jenin.


Het ongeval vond dinsdagmiddag plaats, volgens de ambtenaar, en het lichaam werd vervolgens door de schutters meegenomen uit het Ibn Sina ziekenhuis in Jenin.


De Israel Defense Forces zeiden dat Fero vanwege zijn kritieke toestand naar een ziekenhuis in de Palestijnse stad was gebracht, terwijl zijn vriend naar een nabijgelegen controlepost werd overgebracht voordat hij door het leger met spoed naar een ziekenhuis in Israël werd gebracht.


Hij voegde eraan toe dat Israëlische en Palestijnse functionarissen in gesprek zijn om de vrijlating van het lichaam veilig te stellen. Hij zei ook dat het feit dat het slachtoffer een jonge Druzische Israëliër is, vraagtekens oproept of hij misschien een soldaat was of mogelijk werkte aan een undercovermissie voor de defensie-instelling in het gebied.


Volgens bronnen bij het Israëlische leger eisen de gewapende Palestijnen de vrijlating van gevangenen uit Israëlische gevangenissen of de vrijlating van de lichamen van terroristen die door de IDF zijn gedood.


Bronnen in Daliat al-Carmel zeggen dat het dodelijke slachtoffer Tiran Ferro is, een 18-jarige middelbare scholier, die op reis was in de auto van een vriend toen het ongeluk gebeurde.


Het hoofd van de regionale raad van Daliat al-Carmel, Rafik Halabi, vertelde Haaretz dat hij en de familie Ferro ook betrokken zijn bij pogingen om de vrijlating van het lichaam te bewerkstelligen.


De vader van Tiran Ferros, zei dat zijn zoon nog leefde toen gewapende schutters van de Palestijnse Islamitische Jihad de ziekenhuiskamer binnenkwamen, hem doodden en zijn lichaam meenamen.

181 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page