top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Palestijnse activiste voor Sheikh Jarrah ziet terroriste Muna Al-Kurd als haar grote voorbeeld


Muna Al-Koerd toont trots de foto van de Palestijnse terroriste Dalal Mughrabi. Foto via PMW


Een van de activisten die zich verzet tegen de mogelijke huisuitzetting van Palestijnen in de wijk Sheikh Jarrah, is Muna Al-Koerd, die naar nu blijkt, als haar grote voorbeeld de Palestijnse terroriste Dalal Mughrabi heeft, de vrouw die op 11 maart 1978 samen met andere Fatah-terroristen een bus kaapten op de Israëlische kustweg en 37 van de burgerpassagiers, 12 van hen kinderen, in koelen bloede vermoorden terwijl ze meer dan 70 verwondden.


De ook in Nederland niet onbekende Muna Al-Koerd blijkt een grote fan van de Palestijnse terroriste Dalal Mughrabi te zijn en heeft zelfs haar foto als profielfoto in haar smartphone.


AL-Koerd kreeg bekendheid doordat ze zich inzette en uitsprak tegen de mogelijke huisuitzettingen in de wijk Sheikh Jarrah, in het oosten van Jeruzalem.


Terreurorganisatie FATAH is daar mat wat trots op en wenste Al-Koerd een leven in de "verdediging" van Jeruzalem " zoals uw rolmodel Dalal Mughrabi ook deed":

Geplaatste tekst: “De bezettingstroepen arresteerden rebel Muna Al-Koerd in haar huis in de wijk Sheikh Jarrah [van Jeruzalem].

Moge je leven als een rebel die ons Jeruzalem verdedigt, zoals je rolmodel Dalal Mughrabi . [Officiële Fatah Facebook-pagina, 6 juni 2021]


Decennialang hebben de PA en Fatah de moordenaar Mughrabi gepromoot als een rolmodel, vooral voor jongeren, zoals blijkt uit de Palestijnse Media Watch . Of het nu is door scholen , straten, sporttoernooien en zomerkampen naar haar te vernoemen , haar verjaardag te vieren of haar te verheerlijken in schoolboeken , de PA heeft Palestijnen gehersenspoeld om deze terroristische moordenaar te zien als de belichaming van Palestijnse trots en prestatie.


Zoals de cover van de mobiele telefoon van Al-Koerd duidelijk laat zien, is de hersenspoeling van de PA erin geslaagd om van een kindermoordenaar een Palestijns rolmodel te maken.

124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page