israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Palestijnse cultus van aanbidding martelaarschap is nog steeds sterk


Foto via PMW


Senior Fatah-functionaris Abbas Zaki prijst vrouwen voor het omarmen van de Palestijnse martelarencultus: Palestijnse vrouwen zijn als geen ander, ze "beschouwen hun kinderen als onbeduidend in vergelijking met het thuisland, ze maken geluiden van vreugde voor de martelaren".


Wanneer een lid van het Centraal Comité van Fatah een foto van zichzelf plaatst terwijl hij het met bloed bevlekte shirt van een “heldhaftige martelaar” kust, en een ander lid van datzelfde Centrale Comité Palestijnse vrouwen prijst omdat ze speciaal zijn vanwege het feit dat ze “hun kinderen als onbeduidend beschouwen in vergelijking met het thuisland” en “geluiden van vreugde maken voor de martelaren,” en wanneer een andere Palestijnse functionaris spreekt over de dood van een jonge man als "zijn bekroning in zijn strijd met de martelaarschap dood”, dan is het duidelijk dat de cultus van martelaarschap van de Palestijnse Autoriteit (PA) nog steeds bloeit. Het dan ook duidelijk waarom de PA-leiders de dood nog steeds promoten als “martelaren voor Palestina ”, een ideaal dat de PA al tientallen jaren in de Palestijnse bevolking heeft gecultiveerd.


Terwijl er, slechts twee weken voor de laatste oorlog met Hamas, gewelddadige rellen woedden in Jeruzalem, prees Abbas Zaki, lid van het Centraal Comité van Fatah, Palestijnse vrouwen omdat ze niet rouwden wanneer ze hun dierbaren verloren, zoals andere vrouwen dat doen.


Zaki beschreef de prioriteiten van Palestijnse vrouwen die "hun kinderen als onbeduidend beschouwen in vergelijking met het thuisland", en ging in op het feit hoe "trots ze zijn op het martelaarschap en zingen voor de bruidegoms", een verwijzing naar de overtuiging dat de begrafenis van een martelaar als "zijn huwelijk met de 72 maagden in het paradijs in de Palestijnse islam en cultuur wordt beschouwd:

Abbas Zaki, lid van het Centraal Comité van Fatah: “Palestijnse vrouwen zijn niet zoals andere vrouwen in de wereld. Alle [de andere] vrouwen maken zich veel meer zorgen om hun geliefden, hun kinderen en hun echtgenoten, en wanneer ze zelfs een natuurlijke dood sterven, scheuren [de vrouwen] over hun wangen en worden gek, [en roepen] "Allahu Akbar" . De Palestijnse vrouwen beschouwen, door al het lijden en de slachtpartijen die ze hebben gezien, hun kinderen als onbeduidend in vergelijking met het thuisland. [Ze] hebben geweldige mensen zien sterven omwille van de zaak, en het enige wat ze doen is vreugdegeluiden maken voor de martelaren, trots zijn op het martelaarschap en zingen voor de bruidegoms." [Officiële Facebook-pagina van Fatah Centraal Comité-lid Abbas Zaki, 29 april 2021]
90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
 
israelnieuws