top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Palestijnse TV geeft prijs aan jongen omdat hij is vernoemd naar terrorist die 7 heeft vermoord


Foto via PMW


In een straatquiz tijdens de Ramadan stelden verslaggevers van de officiële PA TV Palestijnen vragen en beloonden correcte antwoorden met een geldprijs. Maar één jongen hoefde niet meer te zeggen dan zijn eigen naam, Nasser, voordat hij een prijs kreeg.


Op de vraag waarom hij Nasser heette, legde de jongen uit dat hij was vernoemd naar Nasser Abu Hmeid – een terrorist die verantwoordelijk was voor de moord op 7 Israëli's (zie hieronder). De jongen legde uit waarom hij naar de moordenaar was vernoemd en zei over hem dat hij 'een idee was en dat het idee niet sterft'. Deze verheerlijking van een terroristische moordenaar bracht de PA TV-verslaggevers ertoe om de jongen de geldprijs te geven zonder zelfs de vader van de jongen een vraag te stellen:Officiële PA TV-presentator: "Laat ons je naam weten voordat [we] je vader [een quizvraag] vragen. Hoe heet je?"

Kind: "Nasser Qassem."

Gastheer: "Waarom heette je Nasser? Waarom heet je Nasser, wat betekent dat?"

Kind: "[Ik ben vernoemd naar] Nasser Abu Hmeid (d.w.z. terrorist, verantwoordelijk voor de moord op 7)."

Gastheer: "Waarom Nasser Abu Hmeid?"

Kind: "Nasser Abu Hmeid is een idee, en het idee sterft niet."

Gastheer: "'Nasser Abu Hmeid is een idee, en het idee sterft niet' – natuurlijk heeft hij [de quiz] gewonnen... 'Nasser Abu Hmeid is een idee, en het idee sterft niet' – dit is voor jou."[Officiële PA TV, Hit the Singer, 17 april 2023]


Meestal is de prijs $ 100 in het PA TV-programma Hit the Singer.


Palestinian Media Watch heeft gedocumenteerd dat andere Palestijnen geld hebben gewonnen in andere PA TV-quizzen door het bestaan van Israël te ontkennen.


Nasser Abu Hmeid - Palestijnse terrorist en een commandant van de Al-Aqsa Martelarenbrigades (Fatah's militaire vleugel) in Ramallah die verantwoordelijk was voor de moord op 7 Israëli's: Eli Cohen bij een schietpartij op Route 443 in centraal Israël op 21 december 2000; Binyamin en Talia Kahane in een drive-by schietpartij in de buurt van Ofra, ten noorden van Jeruzalem, op 31 december 2000; Gadi Rejwan in een schietpartij in de wijk Atarot in Jeruzalem op 27 februari 2002; en Yosef Habi, Eli Dahan en politieagent sergeant-majoor Salim Barakat bij een aanval op de vismarkt en Mifgash Hasteak restaurants in Tel Aviv op 5 maart 2002. Abu Hmeid zat 7 levenslange gevangenisstraffen uit en nog eens 50 jaar. Abu Hmeid werd in augustus 2021 gediagnosticeerd met longkanker en overleed op 20 december 2022 aan zijn kanker.


122 weergaven1 opmerking

1 Comment


R Thomasson
R Thomasson
May 08, 2023

Dat de Palestijnse TV een prijs geeft aan een kind, die naar een moordenaar die 7 mensen heeft vermoord, is de normaalste zaak van de wereld. Moord zit bij sommigen van hen nu eenmaal in hun genen. Dat zal zo ook altijd blijven. Maar er zijn Joden die dat absoluut niet willen inzien. Gisteren waren weer de Joodse geestverwanten van Ans van Dijk flink bezig in het programma Het beloofde Land.https://www.npostart.nl/het-beloofde-land/07-05-2023/BV_101409461

Like
bottom of page