top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Palestijnse tv-presentator promoot de gewelddadige rellen


Screenshot via PMW


In een uitzending over de gewelddadige Arabische rellen in Jeruzalem moedigde de belangrijkste presentator van het officiële tv-station van de Palestijnse Autoriteit (PA) meer geweld aan en riep de Palestijnen op om zichzelf op te offeren voor Jeruzalem, blijkt uit bewijs in het bezit van Palestinian Media Watch (PMW).


In een impliciete oproep aan de Palestijnen om de marteldood te zoeken, verklaarde de presentator dat “het bloed dat ter wille van u wordt vergoten, onbeduidend is. Onze levens zijn ter wille van u, o Jeruzalem ” :


Officiële PA-tv-presentator: “Omdat de harten en ogen naar Jeruzalem verlangen, omdat Jeruzalem de hoofdstad is van de onafhankelijke Palestijnse staat ... en omdat de harten van niet alleen de Palestijnen alleen maar van alle moslims en Arabieren ermee verbonden zijn: daarom, het bloed dat ter wille ervan is vergoten, is onbeduidend. Onze levens zijn ter wille van u, o Jeruzalem. Ons leven, alles wat we hebben, is voor jou, O Al-Aqsa-moskee". [Officiële PA-tv, 11 mei 2021]


Bovendien heeft Fatah vandaag een video vrijgegeven met behulp van een toespraak van gisteren door PA en Fatah-voorzitter Abbas om aan te zetten tot meer gewelddadige rellen. In de toespraak verklaarde Abbas dat Israël "te ver is gegaan" en beloofde dat Palestijnen in de wijk Sheikh Jarrah in Jeruzalem "zich niet zullen overgeven" en "niet zullen kalmeren":

PA-voorzitter Mahmoud Abbas: “Ze zijn te ver gegaan! Laat ons alleen! Ga van onze borst af! Ga van onze borst af! Ga van onze borst af! We blijven een doorn in het oog. De sjeik Jarrah buurt van Jeruzalem zal niet weggaan, zal zich niet overgeven, zal niet kalmeren en zal niet zwijgen. " [Facebook-pagina van de Fatah-commissie voor informatie en cultuur, 13 mei 2021]


Note:

De vermelding van de wijk Sheikh Jarrah verwijst naar Arabische rellen als reactie op de geplande uitzetting van Arabieren die illegaal wonen in eigendommen van Joden die tijdens de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog van 1948 werden verdreven. Het Israëlische Hooggerechtshof heeft bepaald dat de Arabieren die in de gebouwen wonen mogen blijven als ze huur betalen, maar de Arabieren hebben dit geweigerd.


111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page