israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Palestijnse vrouw temidden van rellen: "Ik ben bereid te sterven, net als mijn zes kinderen"


Screenshot PMW YouTube


De Palestijnse Autoriteit (PA) en Fatah blijven de Palestijnen aanmoedigen om de rellen in Jeruzalem voort te zetten en zelfs de dood te zoeken als "martelaren" voor Jeruzalem, door hen in liederen aan te spreken als " zelfopofferende strijders " en hen op te roepen "Jeruzalem met hun leven te verlossen ".


En deze boodschap - die niet nieuw is - is overgekomen en omarmd door Palestijnen. Temidden van de gewelddadige Arabische rellen in Jeruzalem zei een Palestijnse vrouw tegen de officiële tv zender van de PA: "Ik ben bereid te sterven, net als mijn zes kinderen, ter wille van dit hele land":

Palestijnse vrouw: “Ik ben een 55-jarige vrouw en ik ben bereid om [net als mijn zes kinderen] te sterven ter wille van dit hele land. We hebben jonge mensen die nergens bang voor zijn. De gevangenissen van de bezetting zitten vol met jonge mensen die volledig wilskracht en kracht hebben. Ik ben niet bang! Ik heb geen probleem. Als ik sterf, [is het] ter wille van het land! " [Facebook-pagina van de Fatah-commissie voor informatie en cultuur, 9 mei 2021 en officiële PA TV, 8 mei 2021]


De bereidheid van de vrouw om zichzelf en haar zes kinderen op te offeren voor “Palestina” weerspiegelt de leerstellingen van de PA, die Palestinian Media Watch al decennia lang aan de kaak stelt: "dood als een “martelaar” is een ideaal dat de Palestijnen zouden moeten nastreven." Dienovereenkomstig maakten zowel de officiële PA-tv als Fatah de verklaring van de vrouw bekend.

152 weergaven0 opmerkingen
 
israelnieuws