top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Peiling: 58% niet eens met bewering Netanyahu dat "alles de schuld van regering Lapid-Bennett is"


Screenshot N12 News


Daarnaast hebben we, tegen de achtergrond van de rentestijging aan het begin van de maand en de aanhoudende stijging, gekeken of er bij het publiek bezorgdheid bestaat dat zij niet aan de hypotheeklasten zullen kunnen voldoen. Volgens de gegevens is het beeld ook op deze vraag duidelijk: 49% van de respondenten beweerde dat ze de angst hadden, vergeleken met 40% die er niet bang voor was.


Eerder deze week hield premier Netanyahu een persconferentie, waarin hij de regering Bennett-Lapid beschuldigde van toenemende terroristische incidenten in het land. In een enquête die N12 News vrijdagavond vrijdag bekendmaakte, blijkt het publiek er echter anders over denkt: 58% van de respondenten was het niet eens met de bewering, vergeleken met 35% die dat wel deed.


Onder de kiezers van het anti-Netanyahu-blok was 89% het er niet mee eens, en onder het blok van Netanyahu was 57% het erover eens dat de vorige regering de schuld had van de situatie.


Daarnaast heeft N12 News aan de respondenten gevraagd welke regering volgens hen over het algemeen beter presteerde, en niet alleen in de veiligheidssituatie.


Van de totale steekproef denkt 45% dat de regering Bennett-Lapid beter functioneerde, vergeleken met 35% die de regering van Netanyahu denkt. Onder de kiezers voor het Netanyahu-blok denkt 67% dat de huidige regering beter functioneert, en onder de kiezers die tegen het Netanyahu-blok zijn, gaf 86% de voorkeur aan de vorige regering.


Wat de kosten van levensonderhoud betreft, is de situatie van Netanyahu's regering op zijn zachtst gezegd ook niet spectaculair. 73% denkt dat de regering van Netanyahu het economische probleem slecht aanpakt, vergeleken met 21% die denkt dat de regering de kosten van levensonderhoud goed aanpakt.


De interessante statistiek is dat 59% van de kiezers voor het Netanyahu-blok en 91% van de kiezers voor Netanyahu's tegenstanders denken dat de regering de kwestie niet goed aanpakt.


Een andere interessante statistiek heeft betrekking op de wetgeving van de juridische revolutie, die in een recordtempo door de coalitie werd gepromoot.


Desondanks denken de meeste respondenten niet dat dit de brandende en urgente kwestie is om te promoten. 74% is van mening dat de regering de economische crisis als eerste prioriteit moet aanpakken en slechts 19% gelooft dat de juridische revolutie belangrijker is. Hetzelfde geldt voor Likud-kiezers: 59% denkt dat de economische crisis urgenter is, vergeleken met 35% die de juridische hervorming vindt.


Daarnaast heeft N12 News, tegen de achtergrond van de rentestijging aan het begin van de maand en de aanhoudende stijging van kosten van levensonderhoud, gekeken of er bij het publiek bezorgdheid bestaat dat zij niet aan de hypotheeklasten zullen kunnen voldoen. Volgens de gegevens is het beeld ook op deze vraag duidelijk: 49% van de respondenten beweerde dat ze de angst hadden, vergeleken met 40% die er niet bang voor was.


102 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page