israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Percepto lanceert nieuwe drone en nieuw Autonomous Inspection & Monitoring-platform


De nieuwe drones. Foto Percepto


Het in Modiin gevestigde Percepto , pionier op het gebied van autonome inspectie met industriële robotica, heeft de lancering aangekondigd van zijn verbeterde 2022 Autonomous Inspection & Monitoring (AIM)-platform en zijn nieuwe Air Mobile-drone.


Percepto is onlangs opgenomen in de 100 beste uitvindingen van 2021 van TIME magazine en biedt de enige end-to-end-oplossing die wordt aangedreven door AI om alle visuele gegevens te verzamelen en te stroomlijnen voor nauwkeurige, bruikbare inzichten.

Percepto AIM 2022's onlangs gelanceerde Insight Manager levert AI-aangedreven pakketoplossingen voor sectorspecifieke use cases, zoals zonne-energie, mijnbouw, energie, olie & gas en andere industrieën. Door te putten uit tienduizenden uren die zijn verzameld door autonome robotmissies in industriële faciliteiten, biedt Percepto's AI-raamwerk voor veranderingsdetectie uniforme visuele gegevens en kritische zakelijke inzichten voor elk van de sectorspecifieke oplossingen. AIM 2022 kan worden geïntegreerd met autonome drones en robots, evenals met andere visuele gegevensverzamelaars, nu inclusief DJI-drones en vaste camera's. Rapporten en inzichten worden automatisch gegenereerd op basis van de gecombineerde visuele data. Verspreid naar relevante belanghebbenden op elk mobiel apparaat, worden problemen en fouten geotagd en weergegeven op een kaart,


Percepto, de marktleider in Drone-in-a-Box (DIB), introduceerde ook zijn nieuwe Percepto Air-portfolio ter ondersteuning van het verbeterde platform, dat zal voldoen aan de uiteenlopende behoeften en toenemende eisen van de markt:


Percepto Air Max


Foto via Percepto


De Percepto Air Max, de volgende generatie van Percepto Sparrow, is een in de praktijk bewezen oplossing die actief is in de grootste mijnbouw-, olie- en gas- en energiebedrijven op zes continenten. Het heeft een hoogwaardig, veelzijdig laadvermogen voor specifieke gebruikssituaties. Ontworpen voor het inspecteren en in kaart brengen van complexe industriële omgevingen waar de hoogste nauwkeurigheid en duurzaamheid van cruciaal belang zijn, is Air Max ook de enige DIB met een Optical Gas Imaging (OGI) camera.


Percepto Luchtmobiel


Foto via Percepto


Een nieuw, compacter en lichter model voor kleinere locaties of organisaties die hun eerste stappen zetten met een drone-in-box-programma, of grotere locaties die een grotere inzetflexibiliteit nodig hebben. Het is ideaal voor lineaire inspecties, zoals pijpleidingen en hoogspanningslijnen, en kan korte termijnprojecten op meerdere locaties (bijv. constructie) bewaken.


Percepto Air Max- en Air Mobile-drones worden permanent ter plaatse opgeslagen in hun respectievelijke Percepto-bases - de basis van de Air Mobile is licht en gemakkelijk te verplaatsen met behoud van de hoogste niveaus van duurzaamheid. Deze omhulsels zijn ontworpen voor incidenteel onderhoud en bescherming tegen extreme omgevingsverschijnselen, zoals orkanen. De drones van Percepto zijn veilig en klaar voor regelgeving en zorgen ervoor dat alle operationele aspecten voldoen aan de bedrijfsnormen.


"Percepto AIM 2022 en de nieuwe Percepto Air-lijn van drones, samen met de meest geavanceerde oplossing voor wijzigingsdetectie, waarschuwen en voorkomen storingen en downtime binnen diverse gebruiksscenario's in vele industrieën", zegt Percepto CEO Dor Abuhasira. "Percepto AIM biedt de meest geavanceerde en uitgebreide bedrijfsinspectiesoftware die een complete gegevens workflow biedt - van vastlegging tot inzicht. Met Percepto Air Max en Percepto Air Mobile hebben bedrijven een reeks opties om uit te kiezen, afhankelijk van de grootte van hun faciliteiten en de flexibiliteit die nodig is om drones in te zetten.""De echte kracht van Percepto's systeem is hoe gegevensverzameling en analyse worden geïntegreerd voor een holistisch beeld vanuit zowel technisch als managementperspectief", zegt Tim Shanfelt , Director of Operations Transformation, Koch Ag and Energy. "Onze werknemers zijn verbonden met informatie op hoog niveau die hen helpt de juiste beslissingen te nemen, terwijl ze tegelijkertijd veilig en vrij zijn om waardevollere activiteiten na te streven. Ons doel is om gevaarlijke, verspillende en alledaagse taken uit het dagelijks leven van onze operators te bannen. Bijvoorbeeld: in plaats van dat een werknemer in de winter een ijzige ladder beklimt, kan een robot of drone dezelfde taak uitvoeren en toch nauwkeurige metingen verkrijgen. We zien dat Percepto een belangrijke rol speelt bij het veiliger, veiliger, efficiënter en winstgevender maken van onze faciliteiten."

42 weergaven3 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws