top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Peres Center start Global Breast Cancer Awareness Month 2023 met lancering van de "GamAni Prize"


Foto Peres Center


Gisteren (zondag) markeerde het Peres Center for Peace and Innovation de start van de Global Breast Cancer Awareness Month 2023, waar de inaugurele "GamAni Prize" werd gehouden, een prestigieuze prijs die uitzonderlijke individuen erkent die diepgaande bijdragen leveren aan de strijd tegen borstkanker in Israël.


De prijs is een initiatief van "GamAni - de Israëlische Vereniging voor Vrouwenkanker", dat het bewustzijn vergroot over borstkanker, vroege detectie en het belang van fysieke activiteit in de reis van vrouwen die vechten en herstellen van borstkanker.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen, met alleen al in Israël jaarlijks ruim 5.000 nieuwe gevallen. Hoewel algemeen wordt erkend dat vroege detectie de kansen op herstel vergroot, wordt de transformerende impact van fysieke activiteit, met name hardlopen, nog steeds minder onderkend. Het is bewezen dat fysieke activiteit de bijwerkingen van de behandeling aanzienlijk kan verlichten, de herstelvooruitzichten kan verbeteren en het risico op herhaling aanzienlijk kan verminderen.


Gam Ani's "GamAni Running Club"-initiatief belichaamt een door de nationale gemeenschap aangestuurde inspanning die vrouwen verenigt die betrokken zijn bij de strijd tegen borstkanker en andere vormen van kanker bij vrouwen, waarbij hun fysieke en mentale welzijn wordt bevorderd met toegewijde hardloopgroepen onder leiding van hooggekwalificeerde vrijwillige coaches en gerenommeerde fitnessprofessionals in Israël. Dit initiatief omvat momenteel 50 groepen, 100 coaches en meer dan 1.000 vrouwen van Nahariya tot Eilat en verdiende in 2022 het gewaardeerde Outstanding Volunteers Shield van het ministerie van Volksgezondheid.


Gedurende de maand oktober zullen de landelijke groepen van de GamAni Running Club het voortouw nemen in een uitgebreide bewustmakingscampagne met de naam 'Running Around the World', met deelname van hardloopliefhebbers, professionele sportteams, Olympische atleten, groepen op de werkvloer, wetshandhavers, militairen en diplomaten. wereldwijd. Het primaire doel van dit initiatief is om het belang van vroege opsporing van borstkanker en de rol van fysieke activiteit in de levens van vrouwen die met deze ziekte vechten te onderstrepen. Gedurende deze maand zal een collectieve inspanning de voltooiing van 40.075 kilometer – die de omtrek van de aarde symboliseert – voltooien, gewijd aan het welzijn van specifieke vrouwen.


Deze Gam Ani-prijs is bedoeld om vrouwen en mannen te eren die voorbeeldig leiderschap hebben getoond in verschillende facetten van de strijd tegen borstkanker, waaronder geneeskunde, onderzoek, bewustmaking, volksgezondheid, welzijn, beleidsbeïnvloeding en meer. De prijzencommissie, onder leiding van mevrouw Lihi Lapid, bestaat uit prof. Ido Wolf, directeur van de afdeling Oncologie van het Ichilov Medisch Centrum, Olympisch medaillewinnaar Oren Smadja en andere prominente figuren op het gebied van recht, onderwijs, lichamelijke en geestelijke gezondheid. selecteer de ontvangers.


In september heeft de commissie de aanbevelingen bestudeerd van vrouwen die worstelen met en herstellen van borstkanker en die deel uitmaken van de gemeenschap "GamAni – Ik had ook borstkanker". Uit deze poel zullen zes uitzonderlijke personen worden gekozen om de openingsprijs in ontvangst te nemen.

13 weergaven0 opmerkingen
bottom of page