top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Peres Centrum voor Vrede en Innovatie en ZAKA Tel Aviv huldigen NOVA-ambulance in

Foto ZAKA


Tijdens een aangrijpend herdenkingsevenement dat vandaag werd gehouden in het Peres Centrum voor Vrede en Innovatie, verenigden vrijwilligers van ZAKA Tel Aviv zich met families van de slachtoffers van het Nova-muziekfestival om een ​​nieuwe ambulance genaamd NOVA in te huldigen ter nagedachtenis aan de 364 mensen vermoord op het festival op 7 oktober.


Het gezamenlijke initiatief van het Peres Center en ZAKA is een krachtig symbool van veerkracht en eenheid, en bevordert een geest van genezing en samenwerking in tijden van tragedie. Bij de ceremonie waren vertegenwoordigers aanwezig van de vereniging 'Children of the Light' die de families van de slachtoffers, nabestaanden en leden van de Nova-gemeenschap ondersteunden.


Chemi Peres, voorzitter van het Peres Centrum voor Vrede en Innovatie zei: “In mijn ergste dromen had ik me nooit een dergelijke bijeenkomst in het Peres Centrum voor Vrede en Innovatie kunnen voorstellen. Dit is een zeer ontroerende ontmoeting tussen de families van de vermoorde mensen en de leden van Zaka Tel Aviv die op de moeilijkste momenten heilig werk deed. Mijn vader zei altijd dat er geen wanhopige situaties bestaan, maar alleen wanhopige mensen, en ik heb goede hoop dat we deze momenten allemaal zullen benutten om het land naar nieuwe hoogten te blijven opbouwen. We zullen het leven en de hoop niet opgeven, en uit het verschrikkelijke verdriet zullen we sterker en meer verenigd tevoorschijn komen."


Zvi Hasid, CEO van ZAKA Tel Aviv, zei: "Dit is een moeilijke en opwindende dag voor mij en voor al onze vrijwilligers. Na 7 oktober, waarin we met eindeloze toewijding de laatste reis van de Nova-feestvierders verzorgden, hebben we vandaag waren gezegend met de mogelijkheid om hun dierbaren te ontmoeten. Ik groet onze vrijwilligers en ik groet de families.'

140 weergaven1 opmerking
bottom of page