top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 1 januari, 21.15 uur

Screenshot YouTube


Goedenavond,


Vandaag hebben we in het noorden een terroristencel geëlimineerd die probeerde drie Hezbollah-UAV's te lanceren vanuit een civiel gebied in Maroun El Ras in Zuid-Libanon. We sloegen toe voordat de aanval werd gelanceerd.


Daarnaast hebben we een reeks Hezbollah-doelen aangevallen in Kfarkela, Maroun El Ras en Labouna in Zuid-Libanon.


In Gaza blijven onze troepen opereren, voornamelijk in de zuidelijke regio. Tijdens de operatie in Khan Yunis hebben onze troepen verdachten geïdentificeerd die zich schuilhielden tussen vrouwen en kinderen. Tijdens het verhoor werd onthuld dat het terroristen waren, van wie sommigen deelnamen aan de terroristische aanslag op 7 oktober. Of de terroristen zich nu verstoppen in tunnels, ziekenhuizen of bij burgers: wij zullen ze bereiken.


In een gezamenlijke inspanning van de veiligheidssystemen, samen met de hoofden van de lokale raden, hebben we een plan gecoördineerd dat een geleidelijke terugkeer van bewoners naar gemeenschappen op meer dan vier kilometer van de grens van de Gazastrook mogelijk maakt. Het plan omvat een fundamentele verandering in het defensieconcept: het distribueren van uitrusting aan de snellereactieteams, het inzetten van strijdkrachten, het opzetten van nieuwe veiligheidsinfrastructuur, en meer.

We zijn in een lange strijd verwikkeld – de terugkeer van de zuidelijke en noordelijke bewoners is een voortdurende inspanning die volgens de beoordeling van de operationele situatie vooruitgang zal boeken.


Ik wil mij richten tot de bewoners van het zuiden en het noorden. Naast de moeilijkheid om je huis te verlaten, is ook je veerkracht de afgelopen maanden bewonderenswaardig en verdient grote waardering. Wij begrijpen uw zorgen. We zullen naar elke claim luisteren en in samenwerking met de civiele leiders het proces van terugkeer naar het gebied opbouwen.

Het is een lange, uitdagende weg en de bewijslast ligt bij ons.


Wij zijn verplicht om veiligheid voor u te creëren – wat tot uiting zal komen in het versterken van de strijdkrachten in het veld, het opzetten van een defensiegebied en andere componenten – zelfs als dit tijd kost.

208 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page