top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 10 december, 22.15 uur


Screenshot YouTube


Goedeavond, 

We blijven vechten in de zuidelijke en noordelijke delen van de Gazastrook. Na een gecombineerd offensief van de 401e Brigade van het Gepantserde Korps en soldaten van Shayetet 13 en de Shaldag-eenheid hebben de soldaten de controle overgenomen over het gebied rond het 'Palestinaplein' in het hart van Gaza-stad.


In dit gebied, Palestine Square, is het kantoor van Yahya Sinwar gevestigd, evenals regeringskantoren, eigendommen van hoge Hamas-functionarissen en een netwerk van terreurtunnels. Onze strijdkrachten hebben, gebaseerd op nauwkeurige inlichtingen, een strategisch ondergronds tunnelnetwerk ontdekt, dat zich uitstrekt van het noordelijke deel van Gaza-stad tot het Shifa-ziekenhuisgebied.


Maar dat is ook het centrale commandogebied waar op 7 oktober en tijdens de gevechten hoge Hamas-functionarissen aanwezig waren, en tijdens onze gevechten verhuisden ze naar andere gebieden in de omgeving.


We blijven dit tunnelnetwerk blootleggen en belangrijke infrastructuur daarin identificeren. Hamas heeft zwaar geïnvesteerd in het creëren van een ondergronds Gaza, waarbij burgers bovengronds in het stedelijk gebied worden ingezet, in een gebied waar hogescholen en humanitaire instellingen zijn. Ze investeerden een fortuin om een ​​ondergronds Gaza te creëren met een breed menselijk schild boven de grond.


We zullen de terroristen ontmaskeren en bestrijden – de terroristen komen uit de tunnels, we zullen ze doden en de tunnelinfrastructuur vernietigen. Onze strijdkrachten vechten moedig en tegelijkertijd in verschillende sleutelgebieden: Sajaiya, Jabalia en het Khan Yunis-gebied – dit zijn de bolwerken van Hamas. Er zijn hevige en moeilijke gevechten, wanneer terroristen uit de tunnels tevoorschijn komen, explosieven planten en met RPG-squadrons komen, ontstaat er een gevecht.


Het enige doel van deze gevechten is het doden van de terroristen. Helaas vallen er ook binnen onze strijdkrachten slachtoffers en gewonden. We zullen doorgaan met het ontdoen van terroristen in deze gebieden en ze doden waar we ze ook tegenkomen.


Ik wil ingaan op de documentatie die de afgelopen dagen in de media is gepubliceerd. De IDF-troepen opereren volgens de waarden en de geest van de IDF. Van soldaten op het slagveld wordt verwacht dat zij professioneel en ethisch handelen, en wij zullen hierin geen compromissen sluiten. In ieder geval is dit niet in overeenstemming met de waarden van de IDF, en zullen er commando- en disciplinaire maatregelen worden genomen – dit is de manier waarop in de IDF wordt gewerkt..


In het noorden vielen straaljagers, tanks en artillerie doelen in Libanon aan. Als onderdeel van deze aanvallen richtten we ons op terreurinfrastructuur, lanceerinrichtingen en militaire complexen – allemaal eigendom van de terroristische organisatie Hezbollah. Bovendien vielen IDF-troepen een terroristengroep aan die probeerde een antitankraket op Israëlisch grondgebied te lanceren. We zullen doorgaan met het krachtig bestrijden van elke terroristische activiteit van Hezbollah.


Gedurende de dag hebben we verschillende lanceringen richting de staat Israël geïdentificeerd, waaronder vijandige vliegtuigen; onze luchtverdedigingsjagers hebben de meeste van deze lanceringen neergeschoten.


De chef van de generale staf arriveerde vandaag bij het Noordelijk Commando voor een situatiebeoordeling, waarbij hij ontmoetingen had met reservisten, leden van de noodploeg en commandanten die in het gebied actief zijn. De chefstaf verklaarde dat de terugkeer naar de gemeenschappen veilig en met een gevoel van veiligheid zal plaatsvinden, in samenwerking met het lokale leiderschap.


Op het thuisfront roepen wij het publiek op om de instructies van het Thuisfront Commando te blijven volgen – deze instructies redden levens.


Vanavond herinneren we ons dat we een morele plicht hebben om alle gijzelaars terug naar huis te brengen. We zullen er alles aan doen om ze thuis te brengen.

326 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page