top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 11 december, 22.15 uur


Screenshot video


Goedeavond,


IDF-soldaten intensiveren hun strijd in de belangrijkste bolwerken van Hamas in de Gazastrook.


Vandaag hebben de chef van de generale staf en het hoofd van de Israel Security Agency (ISA) samen met de bevelvoerend officier van het Zuidelijk Commando en de commandanten van de 98e divisie een situationele beoordeling uitgevoerd in het hart van Khan Yunis.


De 98e Divisie opereert in het Khan Yunis-gebied, waar de terroristische infrastructuur van Hamas zich bevindt, en ontmantelt deze infrastructuur zowel ondergronds als bovengronds.


De chef van de generale staf versterkte de prestaties van de soldaten in de noordelijke Gazastrook en in het zuiden en benadrukte tegenover de commandanten in het veld hoe ze deze prestaties konden voortzetten en vergroten met een focus op de ondergrondse op plaatsen waar Hamas zich verbergt en vandaan komt. om tegen IDF-soldaten te vechten.

IDF-soldaten zullen doorgaan met het lokaliseren van alle Hamas-bolwerken, vooral in het Khan Yunis-gebied, en militaire druk uitoefenen totdat ze de infrastructuur van Hamas daar hebben ontmanteld. Sinds de hervatting van de gevechten hebben de IDF en ISA ongeveer 140 Hamas- en Islamitische Jihad-terroristen in de Gazastrook gearresteerd. In totaal zijn er de afgelopen maand ruim 500 terroristen gearresteerd. Meer dan de helft van hen werd meegenomen voor verder onderzoek in Israël. We ondervragen de terroristen in het veld en zij vertellen ons over de schuilplaatsen van nog meer terroristen en leveren belangrijke inlichtingen voor het genereren van nieuwe doelwitten voor de voortzetting van de gevechten.


Dit veldonderzoek vindt in realtime plaats terwijl terroristen zich overgeven. We arresteren degenen die gearresteerd moeten worden en laten degenen vrij die geen terroristen zijn. We verwijderen ze uit het zuidelijke gebied naar gebieden waar burgers kunnen verblijven.


Overdag waren er vuurgevechten in het noorden. Er werden schoten afgevuurd op de gemeenschap van Ma'alot en de IDF reageerde met zeer krachtig en gericht vuur op terreurdoelen in Libanon. De boodschap is duidelijk: Libanon, de staat Libanon, de terroristische organisatie en terroristische organisaties zullen in Libanon een zeer hoge prijs betalen voor elke aanval op burgergemeenschappen. Wij zullen met kracht en vastberadenheid toeslaan en zullen niet toestaan ​​dat dit vuur op burgers voortduurt. Dit is de manier waarop we in het noorden zullen blijven opereren en een prijs zullen eisen van terroristische organisaties, vooral de terroristische organisatie Hezbollah, die hiervoor de verantwoordelijkheid draagt.


Aan het thuisfront roep ik het publiek op om de bijgewerkte richtlijnen te blijven volgen – ze redden levens. De afgelopen twee maanden zijn de reservisten op inspirerende wijze in volle kracht en glorie gemobiliseerd. Reservisten spelen een cruciale rol in de oorlog. Wij werken samen met de autoriteiten om te helpen de lasten voor reservisten en hun gezinnen zoveel mogelijk te onderkennen en te verlichten. In de voorbereiding op de start van het academisch jaar proberen we ervoor te zorgen dat reservisten de beste omstandigheden krijgen. De reservisten en hun families staan ​​centraal in onze gedachten, de IDF is hen veel verschuldigd, dankzij hen blijven we vastberaden opereren in de oorlog.

Vandaag hebben we zeven gesneuvelde IDF-soldaten aangekondigd, waaronder zes reservisten die dapper hebben gevochten om ons huis te verdedigen. Moge hun nagedachtenis een zegen zijn.


Bovendien herinneren wij ons vanavond dat het onze plicht is om alle gijzelaars, zowel mannen als vrouwen, die in Gaza worden vastgehouden, terug te brengen. Het is voor u belangrijk om te weten dat de manier waarop wij de grondoperatie uitvoeren, is op een manier die tot doel heeft de gijzelaars te lokaliseren en naar huis te brengen. Om dit doel te bereiken zijn wij 24 uur per dag bezig met operaties, en dat zullen wij ook blijven doen.

256 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page