top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 11 januari, 21.20 uur

Screenshot YouTube


Goedeavond.


Wij zetten de oorlog voort. In Gaza vinden momenteel operaties plaats in verschillende modellen. Vier divisies, geconcentreerd in de centrale en zuidelijke delen van de Gazastrook, blijven actief.


In het noorden van het land hebben we de militaire infrastructuur van Hezbollah op Libanees grondgebied aangevallen en de schietbronnen aangevallen van waaruit raketten op Israëlisch grondgebied werden afgevuurd.


We blijven de capaciteiten van Hezbollah uithollen, de capaciteiten die Hezbollah langs onze grens heeft opgebouwd. Wij bewijzen dit met acties. Onze rol is het creëren van een veiligheidssituatie die veiligheid zal brengen voor de inwoners van het noorden.


Tijdens deze dagen is het belangrijk om te onthouden dat we een rechtvaardige oorlog voeren als geen ander. Een oorlog die de vijand opzettelijk en bewust heeft geïnitieerd toen hij misdaden tegen de menselijkheid en wrede daden pleegde die al tientallen jaren niet meer in de westerse wereld zijn gezien en waarvan de meeste door de terroristen zelf zijn gefilmd en gedocumenteerd.


En toch proberen velen in de wereld ze te negeren alsof ze niet hebben plaatsgevonden.


Nee. Ze zijn gebeurd. En wij herinneren ons en zullen het niet vergeten en zullen ook niet toestaan ​​dat de wereld het vergeet: in Gaza worden nog steeds 136 gijzelaars onder zware omstandigheden vastgehouden zonder medische behandeling.


We zullen het bloedbad van Hamas op 7 oktober nooit vergeten. We zullen de wereld nooit het Hamas-bloedbad van 7 oktober laten vergeten, we zullen de wereld nooit de gijzelaars laten vergeten die Hamas sinds 7 oktober vasthoudt. Nooit meer is onze oproep tot actie, want dat is nu ook nooit meer het geval.


Sinds het begin van de oorlog is de leidende waarde van de IDF volledige transparantie voor het publiek en de wereld van geverifieerde en relevante informatie in realtime, die toegankelijk is via alle mediakanalen en sociale netwerken.


Wij zullen u continu blijven updaten met alle informatie, ook al doe ik het vanaf nu niet meer met een dagelijks overzicht, ik blijf hier elke twee tot drie dagen staan ​​om te updaten, om eventuele vragen te beantwoorden, indien nodig zal ik dat doen meteen staan.

269 weergaven1 opmerking

1件のコメント


HansLa23+
1月12日

🙏

いいね!
bottom of page