top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 14 januari, 21.15 uur

Screenshot YouTube


Goedenavond,


Het afgelopen uur hebben we militaire doelen van Hezbollah in Libanon getroffen. We blijven de capaciteiten van de organisatie schaden en eisen daar een steeds hogere prijs voor.


Eerder werden twee burgers gedood bij een raketaanval op een burgerhuis in Kfar Yuval: Mirah Eyalon en haar zoon Barak, moge hun nagedachtenis een zegen zijn (z"l). Hezbollah is een moordzuchtige terroristische organisatie die burgers doodt. Dat zullen we niet doen. schade aan burgers toestaan; de prijs hiervoor zal niet alleen vanavond maar ook in de toekomst worden betaald.


Gedurende de nacht identificeerden reservisten die de afgelopen drie maanden het Har Dov-gebied bewaakten een terroristencel die was geïnfiltreerd vanaf Libanees grondgebied. De soldaten handelden professioneel, onder uitdagende weersomstandigheden en beperkt zicht, gingen de strijd aan met de vijand en schakelden de drie terroristen uit. De terroristen werden gevonden met AK-47's en granaten.


We versterken onze verdediging aan de grenzen, met een duidelijk beleid om grensinfiltratie niet toe te staan.


We zullen worden gemeten aan de hand van onze daden. Wij zijn vastbesloten de veiligheidssituatie in het noorden te veranderen en tegelijkertijd gefocust te blijven op Gaza – waar de gijzelaars worden vastgehouden.


Vanavond spreek ik de families toe van de gijzelaars wier dierbaren al honderd dagen door Hamas-terroristen in Gaza worden vastgehouden. We kunnen de diepte van uw pijn niet bevatten, maar we weten dat het teruggeven van uw dierbaren, onze dierbaren, ons morele kompas is. We zetten al onze inlichtingen- en operationele inspanningen in om ze thuis te brengen. Elke minuut heeft een cruciale betekenis, en we grijpen elke gelegenheid en met alle mogelijke middelen aan om ze terug te brengen.


We zijn niet van plan ons terug te trekken uit Khan Yunis of welke andere plaats dan ook. De militaire operatie kost tijd. Het vereist dat we nauwkeurig zijn, en we stemmen het af op de bedreigingen en de gevangenen in het gebied. Er zijn hier geen snelkoppelingen; het kost tijd en vooral veerkracht. Wij werken samen met de ISA om het Hamas-leiderschap te elimineren. Elke dag evalueren we ons handelen en streven we ernaar verder te excelleren.

In Judea en Samaria hebben we een terroristencel geëlimineerd die vanuit een voertuig op onze strijdkrachten schoot.


Met het uitbreken van de oorlog zijn we voorbereid op winterse weersomstandigheden. De soldaten zijn uitgerust met honderdduizenden winterpakken, thermische kleding en winterkledingartikelen. Daarnaast hebben we de voeding aangepast en honderden verwarmingstoestellen geïnstalleerd, onder meer in tenten op het veld. We doen er alles aan om onze soldaten betere logistieke steun te bieden en verbeteren deze voortdurend – zowel in Gaza als voor onze soldaten die in de Hermon zijn gestationeerd.

290 weergaven0 opmerkingen

Hozzászólások


bottom of page