top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 15 december, 21.15 uur


Screenshot YouTube


Goedenavond,

Ik wil het publiek graag op de hoogte brengen van moeilijk en pijnlijk nieuws over een gebeurtenis die eerder vandaag heeft plaatsgevonden.


Tijdens de gevechten in Shejaiya heeft de IDF gijzelaars ten onrechte als een bedreiging aangemerkt. Als gevolg hiervan schoten de soldaten op hen en werden ze gedood.

Na de schietpartij ontstond tijdens een huiszoeking en onderzoek direct een vermoeden over de identiteit van de doden.


Hun lichamen werden snel overgebracht voor onderzoek naar Israël, waar ze werden geïdentificeerd als gijzelaars:

Yotam Haim, moge zijn nagedachtenis een zegen zijn, die op 7 oktober uit Kfar Aza werd ontvoerd door de terroristische organisatie Hamas .

Samer Talalka, moge zijn nagedachtenis een zegen zijn, die op 7 oktober uit Nir Am werd ontvoerd door de terroristische organisatie Hamas.

En nog een gijzelaar wiens naam op verzoek van zijn familie zullen we dit niet vermelden.

Vertegenwoordigers van de IDF en de Israëlische politie hebben de families op de hoogte gebracht.


Dit is een trieste en pijnlijke gebeurtenis voor ons allemaal, en de IDF draagt ​​de verantwoordelijkheid voor alles wat er is gebeurd.


We zijn onmiddellijk begonnen met het onderzoeken van het incident. Dit is een tragisch incident dat plaatsvond in een gevechtsgebied waar soldaten de afgelopen dagen, ook vandaag, veel terroristen tegenkwamen en harde gevechten hebben geleverd.


In sommige gevallen kwamen ze ook zelfmoordterroristen tegen, zonder wapens, en maakten ze ook aanslagen mee waarbij terroristen probeerden IDF-soldaten te misleiden en hen in de val te lokken. Kort na het tragische incident vond nabij de plaats van het incident opnieuw een ontmoeting met terroristen plaats.


We bevinden ons in de fase van het verzamelen van de feiten en het vaststellen van de details van het incident. De lessen die uit dit incident zijn getrokken, met name de belangrijke accenten voor het identificeren van gijzelaars in gevechtsgebieden, werden onmiddellijk overgedragen aan alle IDF-soldaten die in de hele Gazastrook opereerden, om er alles aan te doen om een ​​nieuwe tragedie als deze te voorkomen.


De IDF drukt zijn diepe verdriet uit over deze ramp en deelt in het verdriet van de families.

Mogen hun herinneringen een zegen zijn.

303 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page