top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari, 15 februari 2024

Screenshot YouTube


Goedeavond,

We blijven een zeer hoog niveau van paraatheid handhaven in het noorden.Na een raketaanval vanuit Libanon die gisteren de Noordelijke Commandobasis trof, werd eerste sergeant Omer Sara Benjo gedood en raakten verschillende andere soldaten gewond. Onze gedachten zijn bij de families in deze moeilijke tijd.


Als reactie op de lanceringen richting Kiryat Shmona en Safed, die ook burgers troffen, hebben we in Libanon wijdverbreide aanvallen uitgevoerd op militaire locaties, Hezbollah-agenten en de infrastructuur van de Radwan-strijdkrachten. We zullen ernstig reageren op aanvallen op nederzettingen en burgers.


We richtten ons op een belangrijke commandant van de Radwan-strijdkrachten, Ali Muhammad Aldbas, zijn plaatsvervanger en andere terroristen. Aldbas was een sleutelfiguur binnen Hezbollah, verantwoordelijk voor het plannen van terroristische activiteiten, en plande samen met Wisam Atwi, commandant van de Radwan-strijdkrachten, de terroristische aanval op het Megiddo-knooppunt in maart 2023.


We zijn in het noorden zeer goed voorbereid, zowel defensief als offensief, klaar om de terroristische dreigingen van Hezbollah het hoofd te bieden. We zijn vastbesloten de veiligheidsrealiteit te veranderen totdat de dreiging voor de inwoners van het noorden is weggenomen.


In Gaza blijven we onze inspanningen concentreren op het Khan Yunis-gebied. We bereiken elke plaats die door Hamas wordt gebruikt en waarvan we vermoeden dat deze informatie of bewijsmateriaal over de 134 gijzelaars bevat. Vandaag hebben we voor deze missie ook het Nasser Ziekenhuis bereikt. Dit is een missie van het allergrootste belang.Wij komen niet zonder reden ziekenhuizen binnen. Integendeel, zoals we sinds het begin van de oorlog herhaaldelijk hebben aangetoond, is het gebruik van ziekenhuizen als terroristische bases een van de fundamentele aspecten van de operationele methode van Hamas. Shifa, Rantisi, het Turkse ziekenhuis en anderen – we hebben blootgelegd hoe Hamas ze voor terroristische doeleinden gebruikt.


In het Nasser Ziekenhuis liggen ongeveer vierhonderd patiënten en duizenden ontheemde burgers. Het is precies om deze reden dat Hamas en de Islamitische Jihad-terroristen, van wie sommigen deelnamen aan het bloedbad van 7 oktober, ervoor kozen zich daar te verstoppen.


Na ondervragingen van terroristen die in het gebied zijn gearresteerd of overgegeven en getuigenissen van gijzelaars die zijn teruggekeerd, kunnen we bevestigen dat ontvoerde personen op het ziekenhuisterrein werden vastgehouden. Bovendien hebben we informatie dat daar ook lichamen van gijzelaars werden vastgehouden.


De afgelopen uren hebben speciale IDF-troepen in het ziekenhuisgebied geopereerd tegen de terroristische infrastructuur van Hamas en deze gescand om gijzelaars te vinden. Hoewel er nog geen bevindingen zijn gedaan, zijn we nog steeds aan het zoeken en zullen we alle bevindingen bijwerken.


Tot nu toe hebben we in de omgeving van het ziekenhuis tientallen mensen gearresteerd die verdacht werden van betrokkenheid bij terrorisme, die zijn overgebracht voor verder onderzoek, en we hebben wapens gevonden, waaronder granaten en mortiergranaten, op het terrein van het ziekenhuis, geplaatst vlakbij een punt vanwaar mortiergranaten werden afgevuurd. een maand geleden op onze strijdkrachten geschoten. Precies op dat punt werd dit gedetecteerd door onze radars – schietend vanuit het Nasser Ziekenhuis op onze strijdkrachten – mortiervuur ​​vanuit het ziekenhuiscomplex.


Onder de gearresteerde terroristen vonden we ook degenen die deelnamen aan het bloedbad van 7 oktober. Hier zijn enkele voorbeelden: Maeed Adel Muhammad Abu Nazira - Een ambulancechauffeur van Hamas die deelnam aan het bloedbad van 7 oktober en in zijn onderzoek toegaf dat hij een gijzelaar uit het grensgebied naar Gaza had vervoerd.


Ismail Ahmed Ali Oda - die bekende deel te hebben genomen aan het bloedbad van 7 oktober. Amro Khaled Shahada Abu Rida - een medewerker van het PLFP, Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Het gebruik van ziekenhuizen voor terroristische activiteiten, het afvuren van mortiergranaten vanuit burgergebieden en het vasthouden van gijzelaars is in strijd met het internationaal recht.


We delen de bevindingen van de inlichtingendiensten die we hebben met onze internationale partners; sommige zullen naar de Veiligheidsconferentie van München worden gestuurd, en verdere bevindingen die in het gebied zijn ontdekt, zullen later worden onthuld.


Wij dringen er bij ontheemde burgers op aan om het ziekenhuiscomplex te evacueren. We hebben de afgelopen dagen een humanitaire corridor geopend, waardoor het gebied veilig kan worden geëvacueerd. Ook assisteren wij bij het op georganiseerde wijze evacueren van patiënten die willen vertrekken met ambulances of tussen gebouwen in het ziekenhuis. In elk ziekenhuis waar we hebben geopereerd, hebben we dit nauwkeurig en in overeenstemming met het internationaal recht gedaan en zullen we dat blijven doen. Het is niet onze bedoeling de werking van het ziekenhuis te verstoren. In plaats daarvan bieden wij hulp en de benodigde uitrusting. De enigen die er belang bij hebben ziekenhuizen in slagvelden te veranderen zijn Hamas-terroristen.


Wij hebben geduld. We zullen elke terrorist te pakken krijgen – van de laagste tot de hoogste rang, net zoals we de terrorist Ahmed Ghoul hebben doorzien en geëlimineerd, die deelnam aan het bloedbad in zuidelijke gemeenschappen en een van de ontvoerders was van sergeant Noa Merziano z”l.

312 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page