top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 16 december, 22.15 uur

Screenshot YouTube


Goedenavond,


Vandaag hebben we de details gepubliceerd van het voorlopige onderzoek naar het ernstige incident waarbij drie Israëlische gijzelaars door onze strijdkrachten werden gedood.


De eerste bevindingen van het onderzoek werden onmiddellijk doorgegeven aan de strijdkrachten in de Gazastrook. IDF-vertegenwoordigers presenteerden de bevindingen aan de families van Yotam, Alon en Samer, moge hun nagedachtenis een zegen zijn. De hele IDF buigt het hoofd en omhelst de families in deze moeilijke tijd. Wij zullen dit incident grondig blijven onderzoeken. We bevinden ons midden in een oorlog die ons voor zeer moeilijke en complexe situaties plaatst met ongekende kenmerken waarmee we tot nu toe nog niet te maken hebben gehad.


In het weekend opereerden IDF- en ISA-troepen in het Kamal Adwan-ziekenhuis in Jabalya, dat diende als centraal hoofdkwartier voor Hamas. We hebben meer dan 80 terroristen aangehouden en het ziekenhuispersoneel ondervraagd, dat ons naar wapens leidde die verborgen waren in de kraamafdeling en andere delen van het ziekenhuis. Daarnaast hebben we terroristische infrastructuur aangevallen in het Rafah-gebied waarlangs wapens de Gazastrook werden binnengesmokkeld.


In het noorden hebben straaljagers een reeks Hezbollah-doelen in Zuid-Libanon getroffen, waaronder militaire gebouwen, lanceerplaatsen, terroristische infrastructuur en terroristische squadrons. Dit was een reactie op lanceringen en UAV's die vandaag vanuit Libanees grondgebied overstaken.


Een van de vliegtuigen werd neergeschoten en een ander raakte IDF-soldaten. Helaas kwam bij dit incident Command Sergeant Major (Res.) Yehezkel Azaria, 53 jaar oud, om het leven. Moge zijn nagedachtenis een zegen zijn. De strijdkrachten van het Noordelijk Commando verkeren in een hoge staat van paraatheid en waakzaamheid, en we zullen doorgaan met het doden van elke terrorist die probeert op ons grondgebied te schieten of het probeert te infiltreren. We zullen Hezbollah-doelen fel blijven aanvallen als reactie op vijandige activiteiten tegen de staat Israël.


Vandaag werden we herinnerd aan onze samenwerking met onze bondgenoten bij de bescherming van de regio. De Amerikaanse Vijfde Vloot, die onder CENTCOM in de Rode Zee opereerde, onderschepte veertien UAV's die waren gelanceerd vanuit door de Houthi's gecontroleerde gebieden in Jemen nabij Hodeidah op weg naar de staat Israël. Ze onderschepten hen in de Rode Zee. Sinds de overdracht van de IDF aan CENTCOM heeft de Vijfde Vloot nauw samengewerkt met de Israëlische marine, het Directoraat Operaties van de IDF en het Directoraat Militaire Inlichtingendienst, en bouwen ze samen aan een gezamenlijk beeld.


Hier is het bewijs hiervan, aangezien de Vijfde Vloot – niet voor de eerste keer – bedreigingen jegens de staat Israël onderschepte. Dit is een aanvulling op het bezoek van CENTCOM-commandant, generaal Michael “Erik” Kurilla, die dit weekend de IDF bezocht en een regionale situatieanalyse hield met de chef van de generale staf, waarbij defensie-uitdagingen in de regio en bedreigingen van de Houthi’s aan bod kwamen. op aandringen van Iran, bedreigingen met mondiale gevolgen. We bespraken al deze onderwerpen en de voortzetting van de oorlog.


194 weergaven0 opmerkingen
bottom of page