top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 17 november, 22.15 uur


Screenshot YouTube


Goedenavond en Shabbat Shalom,


IDF-troepen hebben onder leiding van nauwkeurige inlichtingen van de ISA het lichaam van Noa Marciano gelokaliseerd, moge haar nagedachtenis een zegen zijn. Noa werd op 7 oktober ontvoerd door de terreurorganisatie Hamas en haar lichaam werd gevonden in een gebouw vlakbij het Shifa-ziekenhuis.


Het vinden van de lichamen van Noa en Yehudit werd mogelijk gemaakt door de inzet van de troepen ter plaatse die meedogenloos hun missie voortzetten, waarbij ze zichzelf in gevaar brachten, om de gijzelaars te lokaliseren. Vanavond zijn onze gedachten bij de familie Marciano, net als bij alle families van alle gijzelaars. Ik kan me niet voorstellen hoe groot de pijn en onzekerheid zijn waar de families doorheen gaan. Onze harten zijn bij u en onze harten zijn bij uw dierbaren. We hebben een diepe morele plicht om te blijven handelen en alles te doen, alles om de gijzelaars thuis te brengen en elk nieuw detail over hen aan het licht te brengen. We beloven dat wanneer we nieuwe details of informatie over hen hebben, we de families zullen informeren en daarna het publiek via de pers zullen informeren. We zullen geen informatie achterhouden, we zullen alle informatie die we hebben delen.


We zetten onze operationele activiteiten in het Shifa-ziekenhuis voort om ondergrondse infrastructuur te lokaliseren. Vandaag hebben we aanvullende ondergrondse terreurinfrastructuur gelokaliseerd en blijven we informatie verzamelen over de gijzelaars. Onze troepen opereren in het gebied en onderzoeken de operationele terreurschachten die in het ziekenhuis zijn gevonden. De afgelopen dag hebben we de buitenpost Al-Burkan veiliggesteld. De buitenpost Al-Burkan is een buitenpost van de Palestijnse Islamitische Jihad met een fabriek voor de productie van raketten en wapens. Binnen de buitenpost vonden onze troepen een zeer grote raket, van het type Bader 3, onderdelen van UAV's, naast inlichtingenmateriaal en veel wapens. We hebben de hele terreurinfrastructuur vernietigd, de buitenpost vernietigd en de terroristen daarbinnen gedood.


Gevechten in Gaza vereisen strijd in een complexe omgeving, en dat vergt tijd. Wij zijn vastbesloten en blijven vooruitgang boeken om terroristen te doden en door te gaan met het vernietigen van de ondergrondse terreurinfrastructuur en het slopen van alle resterende ondergrondse terreurinfrastructuur van de Hamas-terreurorganisatie in het gebied.


In het noorden hebben straaljagers militaire doelen van de terreurorganisatie Hezbollah in Libanon getroffen. Deze omvatten terreurinfrastructuur, een wapenopslagplaats en een militair gebouw. Dit was een reactie op de brand die twee huizen in Manara in brand stak, waarbij vier mensen gewond raakten. We hebben ook een terreurcel getroffen die we op Libanees grondgebied hebben ontdekt, en we hebben de oorsprong van de lanceringen richting ons grondgebied getroffen. We zijn alert en op een zeer hoog niveau van paraatheid, klaar om op alles in het noorden te reageren.


In Judea en Samaria zijn IDF-troepen in de hele regio gepositioneerd en verijdelen terreur zowel defensief als offensief. IDF-reservisten doodden twee terroristen die op hen schoten in de omgeving van Hebron.


Ik benadruk: de instructies van het Thuisfrontcommando moeten worden nageleefd. De instructies redden levens. Blijf de instructies volgen en blijf op de hoogte van de instructies op alle verschillende sites.


Tot nu toe hebben we de families van 372 gesneuvelde IDF-soldaten die in de strijd zijn gesneuveld, op de hoogte gebracht. Mogen hun herinneringen een zegen zijn. Wij zullen de families blijven begeleiden en omarmen. De afgelopen dagen, en vooral in de aanloop naar het weekend, is er binnen de IDF een grotere logistieke inspanning geleverd om de strijdkrachten in de Gazastrook te voorzien van alle benodigde uitrusting: warm en vers voedsel, nieuwe uniformen, winteruitrusting, persoonlijke hygiëne. benodigdheden en persoonlijke uitrusting. Het Logistieke en Technologische Directoraat werkt samen met het Zuidelijk Commando samen om alles wat ze kunnen te beschermen en te leveren om ervoor te zorgen dat de strijdkrachten ter plaatse de best mogelijke omstandigheden hebben, ook op Erev Shabbat (de vooravond van de sabbat). Op Erev Shabbat, terwijl gezinnen in Israël rond de sabbattafel zitten, vieren IDF-soldaten de sabbat in de Gazastrook. Ze vechten voor ons huis, dankzij jullie ongelooflijke veerkracht, de sterke families aan het thuisfront.

429 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page