top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 18 november, 22.30 uurGoedenavond,


IDF-troepen blijven vechten en verdiepen hun terreinwinst in de noordelijke Gazastrook. Wij concentreren ons op de strijd met Hamas-bataljons in deze gebieden.


Israëlische vliegtuigen hebben, samen met reservesoldaten, de cel gedood die gisteravond raketten op Israël lanceerde. De terroristen werden binnen een uur gedood, toen onze reservisten op de grond de cel identificeerden en vliegtuigen de opdracht gaven om toe te slaan, waarbij de terroristen omkwamen. Dit is een aanzienlijk niveau van coördinatie tussen de lucht- en landmacht, samen met nauwkeurige en hoogwaardige inlichtingen, dat resulteerde in het aanvallen van terroristen die zojuist een raket naar het centrum van Israël hadden gelanceerd. Dit is de manier waarop wij voortdurend opereren, naast onze voortdurende grondoperatie in Gaza.


Onze strijdkrachten gaan ook door met het verdiepen van de operatie en het blootleggen van terroristische infrastructuur, ook in ziekenhuizen.


Vanochtend hebben we gehoor gegeven aan het verzoek van de directie van het Shifa-ziekenhuis en een veilige doorgang naar het zuiden geopend voor burgers in het ziekenhuis. We brachten ook voedsel en water naar het ziekenhuiscomplex.


De strijdkrachten blijven opereren in het ziekenhuis met vier hoofddoelstellingen:


Eén: het verzamelen van informatie over de gijzelaars. Dat heeft de hoogste prioriteit.


Twee: het lokaliseren van wapens en commando- en controlekamers.


Drie: het vinden van terroristen in het ziekenhuiscomplex.


Ten vierde: een aanzienlijke inspanning om het ondergrondse gebied onder het ziekenhuis bloot te leggen en te vernietigen.


Zelfs op dit uur zijn er speciale troepen actief in de schacht die we gisteravond ontdekten in het Shifa-ziekenhuis. Van daaruit zullen we de beelddocumentatie in de nabije toekomst verspreiden.


De inspanningen gaan ook door in andere ziekenhuizen, in de ziekenhuizen van Rantisi en Al-Quds, en in andere ziekenhuizen. Ik kwam terug van het veld en had soldaten van verschillende strijdkrachten ontmoet: gepantserde troepen, reservisten en speciale troepen. Ik zag troepen die vastbesloten waren deze vier doelstellingen, die ik noemde, te verwezenlijken en resultaten te boeken.


In het noorden troffen vliegtuigen verschillende Hezbollah-terreurdoelen in Zuid-Libanon, waaronder militaire complexen en terreurposten. IDF-straaljagers vernietigden een geavanceerd land-lucht raketsysteem als reactie op vuur op een UAV die door onze strijdkrachten werd gebruikt. De UAV maakte een noodlanding op Israëlisch grondgebied. Ik wil benadrukken dat deze UAV niet werd getroffen door Hezbollah-vuur.


We blijven elke keer onmiddellijk terugschieten naar vuurbronnen richting Israëlisch grondgebied. We handhaven een hoge paraatheid in het noorden.


In Judea en Samaria hebben de ISA en de IDF gisteravond verschillende terroristen gedood in een schuilplaats in Nabloes, die van plan waren aanvallen op Israël uit te voeren. De IDF wordt, samen met de ISA en de Israëlische grenspolitie, over het hele gebied ingezet, zowel defensief als offensief. Wij werken dag en nacht samen om de veiligheid van de burgers van Israël te waarborgen.


Op het thuisfront worden de instructies dagelijks bijgewerkt. Morgen beginnen we de week met de opening van scholen in het hele land. Controleer zeker de verschillende websites en volg de instructies; ze redden levens. Als er een sirene klinkt, ga dan de veilige kamer binnen, wacht 10 minuten tot de dreiging voorbij is en de granaatscherven geen risico meer vormen, en ga dan naar buiten.


Tot nu toe hebben we de families van 236 gijzelaars op de hoogte gebracht, die op 7 oktober waren gegijzeld. De IDF blijft te allen tijde haar uiterste best doen om de gijzelaars die in Gaza worden vastgehouden, naar huis te brengen. We werken met verschillende middelen, openlijk en verborgen, om aanvullende informatie te verzamelen en naar huis te brengen. Dit is een nationale topprioriteit; Het is belangrijk dat de families dit weten. We werken de klok rond om uw dierbaren – onze dierbaren – thuis te brengen.


Tot nu toe hebben we de families van 378 gesneuvelde IDF-soldaten op de hoogte gebracht die zijn gesneuveld terwijl ze de staat Israël verdedigden. Wij omarmen de families in deze moeilijke tijden.

307 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page