top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 19 december, 22.05 uur


Screenshot YouTube


Goedeavond,


Wij verdiepen de strijd tegen de bolwerken van Hamas. Onze strijdkrachten vechten boven en onder de grond. Sinds het begin van de grondoperatie in de Gazastrook hebben IDF-troepen ongeveer 1.500 terroristische tunnelschachten en tunnelroutes van Hamas ontdekt.

Het is belangrijk om uit te leggen dat deze ondergrondse infrastructuur een van de belangrijkste elementen is in de terreuroperaties van Hamas. Het ontmantelen van de ondergrondse bolwerken van Hamas in het noorden, midden en zuiden is een belangrijke stap in de ontmanteling van Hamas, en het kost tijd, en onze strijdkrachten werken eraan om dit uit te voeren.


Vandaag hebben we speciale beelden vrijgegeven van speciale troepen van de “Shaldag”-eenheid van de luchtmacht die vechten in een Hamas-tunnel in het hart van Gaza-stad. Deze nieuwe baanbrekende capaciteiten stellen ons in staat belangrijke prestaties te leveren, waaronder het ondergronds doden van terroristen. Dit zijn netwerken van terroristische infrastructuur, boven- en ondergronds, gelegen in ziekenhuizen, woonappartementen en scholen.


De strijdkrachten verdiepen hun operaties in het gebied: ze vernietigen wapens, terreurtunnels en doden terroristen. Een grondige operatie om Hamas van zijn mogelijkheden te ontmantelen.


In het zuiden van Gaza, in het Khan Yunis-gebied, intensiveren en verdiepen we onze operatie; we hebben een hele brigade en extra technische troepen toegevoegd aan de operatie in het gebied – technische troepen om onze technische activiteiten in het gebied te verbeteren. We intensiveren de krachten in de bolwerken van Khan Yunis Hamas om Hamas te ontmantelen en zullen dit waar nodig vastberaden blijven doen.

Dit is het doel van de oorlog, het ontmantelen van Hamas, en het zal tijd vergen, zo lang als nodig is.


De lucht- en landtroepen van het IDF hebben de hele dag een reeks terreurdoelen van Hezbollah in Libanon aangevallen. Deze omvatten: terreurinfrastructuur, militaire gebouwen, een wapendepot en een Hezbollah-lanceerbasis. Daarnaast hebben we in de omgeving van Hanita een Hezbollah-terroristenteam aangevallen en gedurende de dag verschillende Hezbollah-terroristen gedood. We zullen doorgaan met het aanvallen van elke ploeg die op ons grondgebied probeert of schiet.


Gedurende de dag schoten onze troepen terug op de bronnen van verschillende lanceringen richting de staat Israël, waaronder de onbemande luchtvaartuigen van Hezbollah.

Onder de lanceringen werden we ook beschoten vanuit Libanon, vuur waarvoor Hamas de verantwoordelijkheid op zich nam, en we reageerden met vuur richting de bronnen van de lanceringen. Hezbollah blijft optreden als schild voor Hamas-ISIS en brengt de staat Libanon en zijn burgers in gevaar. Ik herhaal: Hezbollah blijft optreden als schild voor Hamas-ISIS en brengt de staat Libanon en zijn burgers in gevaar.


Van het Thuisfront roep ik u op om de instructies van het Thuisfront Commando te blijven volgen. Ik herinner er nogmaals aan: we hebben een uitstekend luchtverdedigingssysteem, maar de verdediging is niet hermetisch.


De terugkeer van de gijzelaars is een van de doelstellingen van de oorlog – een centraal oorlogsdoel. De IDF investeert speciale troepen en inlichtingen in het lokaliseren van levende gijzelaars; dit is een topmissie. De strijdkrachten die in het veld opereren, krijgen ook instructies over hoe ze naar levende gijzelaars moeten zoeken. We zullen alle mogelijke inspanningen blijven leveren om alle gijzelaars die in Gaza worden vastgehouden terug te sturen – alle mogelijke inspanningen. Wij omarmen de families van de gijzelaars en blijven hen vergezellen.

251 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page