top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 19 november, 20.40 uurGoedenavond,


Ik wil graag een update delen over onze reddingsactie voor gijzelaars. De gevoelige informatie die ik nu ga onthullen, werd vanochtend gedeeld met de familie Marciano.


De 19-jarige IDF-korporaal Noa Marciano werd tijdens het bloedbad van 7 oktober gegijzeld door Hamas-terroristen. Noa werd levend naar Gaza gebracht, ze werd door Hamas gegijzeld in Gaza-stad naast het Shifa-ziekenhuis. Tijdens voortdurende gevechten, in de buurt van waar ze gevangen werd gehouden, werd Noa's Hamas-ontvoerder gedood en raakte Noa gewond. Ik herhaal, ze was alleen gewond. Een onafhankelijk pathologisch rapport heeft vastgesteld dat Noa's verwondingen niet levensbedreigend waren. Ik herhaal: Noa's verwondingen waren niet levensbedreigend. Wat is er met Noa gebeurd? De wereld zou zich moeten afvragen: wat is er met Noa gebeurd?


Volgens de informatie die we in handen hebben, concrete informatie: Hamas-terroristen brachten Noa naar het Shifa-ziekenhuis waar ze snel werd vermoord. Hamas vermoordde Noa in het Shifa-ziekenhuis. Onze gedachten zijn bij Noa's familie. Wij betuigen onze oprechte deelneming aan de familie van Noa. We bereikten Noa niet op tijd. Dit heeft de IDF alleen maar vastbeslotener gemaakt om alles te doen, alles wat in onze macht ligt, om al onze gijzelaars naar huis te brengen.


We hebben ook meer informatie uit het ziekenhuis verzameld waaruit blijkt dat Noa Marciano niet de enige gijzelaar was die door Hamas naar het Shifa-ziekenhuis werd gegijzeld. Ik zal nu concreet bewijsmateriaal van gijzelaars delen – één uit Nepal, één uit Thailand. Genomen uit Israël tijdens het bloedbad van Hamas op 7 oktober. Nadat ze meedogenloos mensen hadden afgeslacht en gegijzeld, vluchtten de terroristen naar het Shifa-ziekenhuis. Ze gingen naar het ziekenhuis om zich te verstoppen. Hier kun je zien hoe Hamas-terroristen terugreden van het bloedbad. Dit is een Israëlische militaire jeep die ze naar het ziekenhuis hebben gebracht. Ik wil het herhalen, zodat iedereen het begrijpt: ze brengen een Israëlische jeep, een militaire jeep, naar het ziekenhuiscomplex – een plek waar terroristen niet mogen binnenkomen. Ze komen binnen met de militaire jeep. Dit is 10:50 uur. Eén van de Toyota's die op 7 oktober door Hamas werd gebruikt, neemt gijzelaars mee naar het ziekenhuis. We hebben dit [merk] Toyota gevonden, een ander, met alle spullen, een Nukhba Toyota, verstopt in een garage in het ziekenhuis. Het was klaar om naar het bloedbad van 7 oktober te gaan. Net als andere Toyota's die weer het ziekenhuis ingaan en het ziekenhuis als terreurbasis gebruiken.


Hier komt nog een jeep, nog een militair voertuig, het Shifa-ziekenhuis binnenrijden. Het Shifa-ziekenhuis gebruiken als schuilplaats voor Hamas-terroristen en militair materieel in de buurt van het ziekenhuis brengen.


Dit is 7 oktober, om 10:55 uur. Het bewijsmateriaal dat ik zal delen, is door Israël via diplomatieke kanalen naar de landen van die burgers gestuurd. Zoals u kunt zien gijzelt Hamas in de buurt van het ziekenhuis. Het lijkt er niet eens op dat hij behandeling nodig had, maar ze brengen hem naar het ziekenhuis. Ik zal nu deze video delen waarin dezelfde gijzelaar het ziekenhuis binnengaat met de schutters, de terroristen zijn in het ziekenhuis. Dit is de hoofdingang van het ziekenhuis. Dit is om 10:55 uur. Ze komen [met] een andere gijzelaar binnen, gewapende mannen komen [met] een andere gijzelaar binnen uit de landen die ik noemde, de omgeving in. De terroristen bewaken de kamer. We hebben deze beide gijzelaars nog niet gelokaliseerd en gered. Wij hebben ze nog niet gelokaliseerd. We weten niet waar ze zijn. Het zijn nog steeds gijzelaars die we moeten redden.


De wereld moet bedenken dat Hamas ouderen, mannen, vrouwen, kinderen en baby's vasthoudt; Baby's! gegijzelde. Het Israëlische leger heeft de morele plicht om iedereen, al onze gijzelaars, naar huis te brengen. We zullen niet rusten voordat we dat hebben gedaan. Hamas verstopte en vermoordde onze gijzelaars in het Shifa-ziekenhuis. Hamas bouwde terreurtunnels onder het Shifa-ziekenhuis. De waarheid is inmiddels duidelijk: Hamas voert oorlog vanuit ziekenhuizen, voert terreur vanuit ziekenhuizen. Iedereen die zich bekommert om de toekomst van de mensheid moet Hamas veroordelen.

381 weergaven2 opmerkingen

2 comentarios


G&G van Merwijk
G&G van Merwijk
21 nov 2023

Een vette Bless voor de IDF en de gijzelaars 🙏

Me gusta

Gerrie Sloof
Gerrie Sloof
20 nov 2023

Dit is de echte waarheid! Sterkte voor de IDF strijders! We bidden voor Israël ,ze zullen winnen!

Me gusta
bottom of page