top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 2 december, 21.05 uur


Screenshot YouTube


Goedenavond en een goede week,


Vanavond hebben we de dood aangekondigd van de commandant van de Zuidelijke Brigade in de Gaza-divisie, kolonel Asaf Chamami, moge zijn nagedachtenis een zegen zijn. Hij viel op 7 oktober en werd gevangengenomen door de terroristische organisatie Hamas. Asaf leidde de strijdkrachten, vocht met moed en dapperheid uit liefde voor de staat Israël, en in zijn val ter verdediging van zijn burgers.


137 gijzelaars, ontvoerd op 7 oktober, worden nog steeds vastgehouden in Gaza. Het is onze plicht om ze allemaal thuis te brengen. Beste families, u en uw dierbaren zijn onze prioriteit.


IDF-troepen opereren nu in de Gazastrook en maken vorderingen in de gevechtsfasen. Vandaag hebben de IDF en de ISA de terrorist Wisam Farahat vermoord. Wisam Farahat was de commandant van het Sajaiya-bataljon van de terroristische organisatie Hamas. Farahat was verantwoordelijk voor de APC-ramp tijdens Operatie Protective Edge, waarbij zes IDF-soldaten van het 13e Bataljon van Golani werden gedood en Oron Shaul, moge zijn nagedachtenis een zegen zijn, werd gevangengenomen. Farahat plande en stuurde de terroristen op 7 oktober richting kibboets Nahal Oz in het brute bloedbad dat werd uitgevoerd. We zullen doorgaan met het achtervolgen van alle terroristen die hebben deelgenomen aan het bloedbad van 7 oktober, en ze elimineren. De operatie in de noordelijke Gazastrook veroorzaakte militaire druk en maakte het mogelijk het raamwerk te realiseren waarbinnen een deel van de gijzelaars terugkeerde. Nu zijn we vastbesloten om door te gaan met vechten, Hamas te ontmantelen en alle gijzelaars naar huis te brengen.


De afgelopen dag hebben we in de hele Gazastrook meer dan 400 Hamas-doelen getroffen, waarbij we Hamas-commandanten, Hamas-strijders, Hamas-terroristen en de Hamas-infrastructuur hebben geëlimineerd, en we zullen dit blijven doen en Hamas ontmantelen.


In het noorden vielen gevechtsvliegtuigen van de luchtmacht vandaag Hezbollah-doelen in Zuid-Libanon aan. Overdag vielen we doelen aan van waaruit raketvuur richting Noord-Israël werd uitgevoerd. We zijn in het noorden zeer goed voorbereid en we zullen blijven reageren op elke aanval of bedreiging tegen de staat Israël.

177 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page