top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari 2 november, 10.45 uur


Screenshot


Hieronder de volledige vertaalde persbriefing door IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari 2 november, om 10.45 uur.


Goedemorgen, IDF-soldaten blijven oprukken in het gebied van Gaza-stad en voeren gevechten van dichtbij met Hamas-terroristen en breiden de gevechten uit. Van de ene op de andere dag vochten IDF-troepen tegen een groot aantal terroristen die hen in een hinderlaag probeerden te lokken. Aan het einde van de gevechten die een paar uur duurden, inclusief gevechten vanaf de grond met luchtsteun van vliegtuigen en raketschepen, werden veel terroristen gedood. De soldaten gaan door met het vernietigen van de verdedigingslinies van Hamas in het noorden van Gaza en werken aan het veiligstellen van centrale gebieden. We blijven de activiteiten intensiveren en vorderen volgens de plannen en doelen die we onszelf hebben gesteld. De strijd vordert zoals we hadden gepland, in elke strijd hebben wij de overhand en zo zullen we doorgaan. De logistieke inspanning gaat door. We blijven onze soldaten op het slagveld voorzien van munitie en verdedigingsuitrusting. De Technologische en Logistieke Directie doet dit met volle kracht. We begrijpen dat we meer moeten brengen en dat de strijdkrachten krijgen wat ze nodig hebben.

In het Noorden gaan we door met het aanvallen van Hezbollah-doelen langs de grens en het elimineren van terroristische cellen die van plan zijn antitankraketten, raketten en mortieren op Israëlisch grondgebied te lanceren. In het afgelopen uur hebben IDF-soldaten posten aangevallen die mortieren afvuurden op Israël, in de gebieden van Har Dov, de Hermon en andere gebieden. We hebben ook een aantal terroristische cellen geëlimineerd die het afgelopen uur hebben geschoten. Gisteravond werd door een terroristencel een grond-luchtraket afgevuurd op een Israëlische UAV. De UAV raakte niet beschadigd en de cel werd getroffen. We blijven de noordelijke grens met grote kracht verdedigen en slaan vanaf de grond en luchten elke poging om op Israël te schieten of te infiltreren. Ik wil benadrukken: de IDF is zeer bereid om krachtig te reageren op iedereen die de veiligheidssituatie in het noorden probeert te ondermijnen. Langs de noordgrens zijn we zeer sterk voorbereid.

Aan het thuisfront Gisteren zijn de defensierichtlijnen opnieuw bijgewerkt om bepaalde aspecten van routine mogelijk te maken, zonder uw veiligheid in gevaar te brengen. Ik zou willen benadrukken dat er letsel kan optreden door granaatscherven door onderscheppingen en gevallen raketten, als je de schuilplaats te vroeg verlaat. Je moet wachten tot het einde van de instructies. Het is 10 minuten. Je moet het zo nodig laten passeren. Daarna mag u vertrekken. Dit is van groot belang. Zorg ervoor dat u de instructies volledig opvolgt en blijf in de schuilplaats totdat het gevaar geweken is. Alleen door deze instructies strikt op te volgen kunnen we levens redden. Het gedrag aan het thuisfront is voorbeeldig. Je moet op deze manier doorgaan, het helpt ons vooruit in de strijd als je dit doet. Gevallen soldaten en gijzelaars: Tot nu toe hebben we de families van 242 gijzelaars op de hoogte gebracht. Ik herhaal 242 gijzelaars. Wij zijn toegewijd aan de nationale missie om iedereen naar huis terug te brengen. Tot nu toe hebben we de families van 332 gesneuvelde IDF-soldaten op de hoogte gebracht. Wij omarmen de gezinnen. Wij zullen hen blijven steunen. Onze gedachten zijn ook bij de families van de gewonden. Wij leven met hen mee en wensen hen een spoedig herstel.

Leuk vinden292 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page