top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 21 december, 21.15 uur


Screenshot YouTube


Goedeavond,


Vandaag hebben we een strategisch terreurtunnelnetwerk vernietigd in het Hamas Elitekwartier in het hart van Gaza-stad. Dit is een complex netwerk van tunnels dat schuilappartementen verbindt met verschillende faciliteiten en bunkers van hooggeplaatste leden van de terroristische organisatie Hamas, dat we gisteren aan de wereld hebben onthuld.


De afgelopen weken hebben onze strijdkrachten daar een grondige operatie uitgevoerd om wapens, inlichtingen en infrastructuur te lokaliseren, te neutraliseren en te vernietigen. De huidige vernietiging van belangrijke infrastructuur berooft de terroristische organisatie Hamas van strategische capaciteiten.


Onze strijdkrachten blijven de grondoperaties in het noorden en het zuiden van Gaza intensiveren. Sinds het einde van de operationele pauze van de grondoperaties in Gaza hebben onze strijdkrachten meer dan 2.000 terroristen uit de lucht, ter zee en op het land geëlimineerd. We hebben het aantal soldaten dat in het oosten van Khan Yunis vecht vergroot en opereren daar vastberaden met vijf infanteriebrigades en technische strijdkrachten, waarbij we ons concentreren op ondergrondse gevechten om de terroristen te verdrijven, ze te bestrijden zodra ze opduiken, en deze ruimte van Hamas-terrorisme leeg te maken.


We blijven opereren vanuit de lucht, het land en de zee in de Gazastrook.

In het noorden hebben we een reeks Hezbollah-doelen in Libanon getroffen, waaronder lanceerplaatsen, militaire gebouwen en aanvullende terroristische infrastructuur. Hezbollah heeft Zuid-Libanon in een gevechtsgebied veranderd en blijft de toekomst van de hele staat Libanon in gevaar brengen in het belang van Hamas en Iran. We bevinden ons in een zeer hoge staat van paraatheid en zullen resoluut blijven optreden om Hezbollah van de grens weg te duwen.


Met de terugkeer naar studies en de activiteiten van onderwijsinstellingen en kleuterscholen moeten we ons blijven houden aan de richtlijnen van het Thuisfront Commando. De Iron Dome is een beschermingslaag met aanzienlijke prestaties, we zien dit elke dag, maar het is niet onfeilbaar. Daarom redt uw verantwoorde gedrag volgens de richtlijnen levens.


We zijn geen moment onze morele verantwoordelijkheid vergeten om alle gijzelaars die nog steeds in Gaza worden vastgehouden, terug te halen. De terroristische organisatie Hamas is verantwoordelijk voor het welzijn van de gijzelaars, en we zullen medische hulp van de wereld blijven eisen, maar we vertrouwen alleen op onszelf. We zullen doorgaan met opereren, zodat onze 24-uurs operationele inspanningen zullen leiden tot omstandigheden die de gijzelaars zullen terugbrengen.


Te midden van de vele verhalen over moed tijdens de oorlog, zijn er ook de verhalen van IDF-soldaten, zowel mannen als vrouwen, die gewond raakten tijdens veldslagen en nu herstellen en revalideren in ziekenhuizen. Sommigen zijn nog steeds verdoofd en beademd, sommigen bevinden zich in een lang revalidatieproces, en sommigen zijn psychisch gewond en moeten elk moment met het trauma omgaan. De moed en kracht van de gewonden, die zichzelf hebben opgeofferd voor de strijd, worden onmetelijk gewaardeerd en inspireren ons om vastberaden te blijven.


Wij willen vanavond graag de gewonde IDF-soldaten en hun families bijstaan, de families die dag en nacht aan de bedden van hun dierbaren staan ​​– we zullen u de hele weg blijven vergezellen en omhelzen.


220 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page