top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 21 november, 22.15 uur


Screenshot YouTube


Goedenavond


Om te beginnen moeten we vanavond zeggen dat we een morele plicht hebben om de veiligheid van de gijzelaars te garanderen en ze naar huis te brengen bij hun families. Onze harten zijn bij de gijzelaars in Gaza – kinderen, vrouwen, mannen, ouderen en IDF-soldaten. Ze zijn gegijzeld door een brutale terroristische organisatie en worden vastgehouden in Gaza. We zullen er alles aan doen om ze zo snel mogelijk thuis te brengen.


De chef van de generale staf voerde een situatieanalyse uit met reservisten van de reservedivisie in de Gazastrook. Hij vertelde hen dat de grondoperatie resultaten oplevert en dat er nog een lange weg te gaan is. We zullen Hamas onder druk blijven zetten totdat de missies van de oorlog zijn volbracht, waaronder uiteraard de terugkeer naar huis van de gijzelaars. We zullen de families van de gijzelaars op de hoogte brengen van alle informatie die we hebben over hun dierbaren, en vervolgens zullen we het publiek via de media op de hoogte houden. Wat deze kwestie betreft, raad ik aan alleen naar rapporten van officiële bronnen te luisteren. We zullen de waarheid aan het publiek bekendmaken zodra we over de details en de feiten beschikken. Zodra we die hebben, zullen we het melden.


In de loop van de dag bleef de IDF haar operatie en doelstellingen in de Gazastrook verdiepen. We voltooiden de omsingeling van het Jabalya-gebied, dat een belangrijk gevechtsgebied is, en we hebben de gevechten in het Zeitun-gebied verdiept en beëindigd. De strijdkrachten ontmaskeren terroristen en doden ze. Wij hebben de overhand in elke strijd. Wij zullen doorgaan met het doden van Hamas-terroristen, waar ze zich ook bevinden.


Vandaag gingen we verder met het blootleggen van de ondergrondse [tunnel]route van Hamas onder het Shifa-ziekenhuis. We zullen andere ziekenhuizen in Gaza blijven ontmaskeren. Hamas-terroristen bouwden systematisch een enorme ondergrondse infrastructuur, waarbij ze patiënten en ziekenhuispersoneel als menselijk schild gebruikten. Menselijke schilden voor terreur. Dit is een oorlogsmisdaad, in strijd met het internationaal recht, en we zullen dit aan de wereld blijven bekendmaken, om deze praktijk onder de aandacht te brengen.


In het noorden hebben we een paar antitankcellen gedood die probeerden antitankraketten af ​​te vuren langs de grens met Israël. Wij dwarsbomen alle dreigende bedreigingen voor ons grondgebied. Dit gebied, langs de contactlijn, is een gevechtszone van waaruit Hezbollah terreuraanslagen uitvoert, in strijd met de Veiligheidsraad en VN-resoluties. Hezbollah is een terroristische organisatie die opereert vanuit de bebouwde gebieden in Zuid-Libanon en burgers in gevaar brengt. Daarnaast richtten we ons op militaire installaties, wapens en wapenproductielocaties als reactie op het vuur van Hezbollah op Israëlische burgergebieden in het noorden. Er zijn geen slachtoffers op ons grondgebied. We bevinden ons in het noorden op een hoog niveau van paraatheid, zowel in de aanval als in de verdediging.


Op het Homefront blijven we de Homefront Command-instructies bijwerken. Blijf luisteren naar de instructies; ze redden levens.


Tot op heden hebben we de families van 390 gesneuvelde IDF-soldaten op de hoogte gebracht die zijn omgekomen in de strijd om de verdediging van Israël. We omarmen de families in hun moeilijkste uren. Wij zullen hen blijven begeleiden.341 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page