top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 23 december, 22.15 uur

Screenshot YouTube


Goedenavond en een goede week,


Tijdens het weekend hebben we de grondoperaties in de zuidelijke en noordelijke delen van de Gazastrook uitgebreid. Onze strijdkrachten zijn verwikkeld in complexe gevechten terwijl ze nieuwe Hamas-bolwerken binnendringen.


Vandaag toerde ik door Khan Yunis met de chef van de generale staf, waar we een ontmoeting hadden met de soldaten van de 98e divisie en van de Givati ​​Brigade. Tijdens deze bijeenkomst bespraken de soldaten hun veldoperaties, de uitdagingen en het tempo van de voortgang met de chef van de generale staf, en ik zou graag de grondoperaties aan u willen uitleggen.


Onze soldaten voeren complexe gevechten in dichtbevolkte gebieden zoals Khan Yunis. We lokaliseren de terroristische infrastructuur, vooral ondergronds, en hebben daarom de technische krachten daar aanzienlijk uitgebreid. De 98e Divisie, die een grotere eenheid omvat dan normaal, zal haar capaciteiten de komende dagen verder uitbreiden.


Onze ondergrondse operaties hebben geresulteerd in talloze terroristen, waarvan sommige bovengronds tevoorschijn zijn gekomen met RPG's en explosieven hebben geplaatst. Als we ze betrekken, neutraliseren we ze. De terroristen exploiteren civiele ruimten voor hun doeleinden, en wij reageren door hen ook in deze gebieden aan te vallen. Terwijl de luchtmacht uitgebreide luchtaanvallen uitvoert en grondtroepen ondersteunt, kunnen bepaalde doelen niet vanuit de lucht worden vernietigd. We hebben onlangs een voorbeeld laten zien van uitgebreide ondergrondse infrastructuur die werd ontdekt in de noordelijke Gazastrook.


Na dagen van grondig werk door onze strijdkrachten hebben we deze faciliteiten met succes vernietigd en op Hamas in beslag genomen. Soortgelijke operaties zijn gaande in het zuidelijke Khan Yunis-gebied. Het is een tijdrovend proces, maar we blijven vastbesloten om het te doen. De grondoperaties stellen ons in staat wapens en ondergrondse infrastructuur grondig te vernietigen.


Tot nu toe hebben onze strijdkrachten ongeveer 30.000 explosieven vernietigd en in beslag genomen, waaronder antitankraketten en raketten die in het bezit van Hamas waren. Er is een enorme hoeveelheid wapens in Gaza, waarvan sommige, zoals vandaag gebeurde, op scholen worden gevonden. Tijdens onze huidige operatie in de Daraj-Tufah hebben we scholen gescand en wapens gevonden, waaronder een aanzienlijke hoeveelheid raketten en uitrusting van de marinecommando-eenheid van Hamas. Wij grijpen de wapens en neutraliseren de terrorismecapaciteiten van Hamas.


Tijdens deze operatie geven veel terroristen zich over. We houden ze vast en ondervragen ze, waarbij we waardevolle informatie verkrijgen over andere doelwitten. Door deze intelligentie passen we onze grondoperaties aan en behalen we betere resultaten. Onze soldaten vechten moedig tegen Hamas-terroristen in zware gevechten, en helaas hebben we slachtoffers.


Er worden dagelijks veel terroristen gedood, en het maakt deel uit van de harde realiteit van oorlog tegen een wrede vijand die ingebed is in de burgerbevolking. Er worden elke dag veel terroristen gedood, het moet gezegd worden, het maakt deel uit van de oorlog, het is een zware oorlog tegen een wrede vijand die diep in de grond zit, boven en vooral beneden, en ook binnen de burgerbevolking. We vallen Hamas aan, maar het is een lange en moeilijke operatie die nog een tijdje zal duren.


Tijdens het bezoek van vandaag van de chef van de generale staf aan het veld, samen met de commandant van het Zuidelijk Commando, blijven we realtime lessen trekken uit de grondoperaties. Zoals dagelijks wordt gedaan, passen we onze strategieën aan en verbeteren we deze in overeenstemming met onze specifieke missies, waarbij we streven naar betere resultaten en een grotere veiligheid voor onze strijdkrachten in het gebied. Dit dagelijkse proces omvat het verfijnen van de grondoperaties om een ​​grotere effectiviteit te bereiken en de schade aan onze strijdkrachten te minimaliseren.


Vanavond maakten we bekend dat dit weekend dertien IDF-soldaten zijn gesneuveld in gevechten voor de verdediging van Israël. Ze vochten met moed en vastberadenheid om de veiligheid van Israël veilig te stellen en voor de terugkeer van de gijzelaars. Ik wil mijn medeleven betuigen aan alle nabestaanden, wij zijn bij jullie in jullie moeilijke uren. Deze oorlog heeft een hoge prijs, en grondoperaties zijn noodzakelijk om zijn doelen te bereiken.


De militaire druk valt samen met de poging om de gijzelaars terug te sturen. Wij zijn vastbesloten om de gijzelaars terug te sturen en zijn bij de poging betrokken.

In het noorden vielen we op de laatste dag Hezbollah-doelen aan, waaronder operationele infrastructuur, terroristische infrastructuur en een militair complex. We blijven Libanon aanvallen en ontkennen de capaciteiten van Hezbollah, vooral aan de grens. De strijdkrachten van het Noordelijk Commando zijn zeer alert en reageren krachtig op de terroristische operaties van Hezbollah.


Aan het thuisfront moeten we het protocol blijven volgen. Ik weet dat het een uitdaging kan zijn om de gereedheid gedurende een langere periode te behouden. Het juiste gedrag van het publiek heeft veel burgerslachtoffers voorkomen. We moeten doorgaan en dat ook doen. Alleen dan kunnen we onze veiligheid en die van onze dierbaren garanderen.


Er is stormachtig winterweer, de burgers van Israël voelen het en dat geldt ook voor onze soldaten aan de grenzen en in Gaza. Wij voorzien hen van warme uitrusting, zodat ze alles hebben wat ze nodig hebben. Zelfs in dit stormachtige weer vechten onze soldaten met moed en vastberadenheid voor de veiligheid van de staat Israël.

243 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page