top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 24 november, 22.15 uur


Screenshot


Shabbat Shalom.


Doron, Raz, Aviv, Danielle, Emilia, Ruth, Keren, Ohad, Adina, Channa, Margalit, Yaffa en Hanna zijn vanavond naar huis teruggekeerd. Naast hen keerden ook elf buitenlanders terug.


Ze ondergingen allemaal een voorlopig medisch onderzoek bij de grensovergang Kerem Shalom en er is geen sprake van levensbedreigende medische noodgevallen. Ze zullen snel op de vliegbasis Hatzerim aankomen, waar ze telefonisch contact zullen hebben met hun families, medische onderzoeken zullen ondergaan en van daaruit door IAF-helikopters naar ziekenhuizen zullen worden gebracht om met hun families te worden herenigd. Op dezelfde manier zullen de buitenlanders vertegenwoordigers van hun thuisland ontmoeten op de vliegbasis Hatzerim en van daaruit naar ziekenhuizen worden gebracht.


Iedereen die vanavond naar huis is teruggekeerd, is een hele wereld. Hun terugkeer is onze morele verplichting. Alle IDF-commandanten en soldaten werkten in de loop van vele weken, samen met de veiligheidsdiensten, om hen naar huis te brengen.


We mogen niet vergeten dat ieder van degenen die vanavond naar huis zijn teruggekeerd, familieleden heeft die zijn vermoord of die nog steeds worden gegijzeld in Gaza. Dit is een groot verdriet, vermengd met vreugde en opwinding. Het tafereel van de gijzelaars die de grens met Israël oversteken, is een grote opluchting. Toch zijn onze gedachten bij de gijzelaars die nog steeds in Gaza worden vastgehouden. We omarmen de families van de gijzelaars, ze zijn voortdurend in onze gedachten. Wij hebben de morele plicht om ze allemaal thuis te brengen.


We staan ​​nog maar aan het begin van het proces. We bereiden ons voor op de voortzetting van de implementatie van het raamwerk voor de vrijlating van de gijzelaars. De komende dagen zullen ingewikkeld zijn, niets is voorbij totdat het voorbij is. Wij moeten hierop voorbereid zijn. We vergeten geen moment dat Hamas een meedogenloze en meedogenloze vijand is. Meer dan ooit moeten we ervoor zorgen dat we geen niet-geverifieerde informatie verspreiden. Aldus lieve Hanna Katzir die vandaag naar huis terugkeerde, nadat terreurorganisaties beweerden dat ze haar enkele dagen geleden hadden vermoord. U moet alleen op officiële informatie vertrouwen.


In de Gazastrook werden in de ochtenduren IDF-troepen ingezet volgens de operationele pauze in Gaza. De commandanten werden geïnformeerd en bereidden de strijdkrachten voor op hoe te handelen tijdens de pauze. De veiligheid van onze troepen heeft de hoogste prioriteit. De veiligheid van onze soldaten heeft voorrang.


Tijdens de dagen van de pauze zal de IDF de voorbereidingen voor de volgende fases van de oorlog voortzetten. IDF-troepen zijn op alle fronten gereed en voorbereid. Ons beleid is duidelijk: we zullen optreden tegen elke bedreiging voor de staat Israël.


Zelfs tijdens de operationele pauze moeten we waakzaam blijven en niet zelfgenoegzaam worden. Blijf de instructies van het Thuisfront Commando opvolgen. Deze zijn levensreddend.


Tot nu toe hebben we de families van 392 gesneuvelde IDF-soldaten op de hoogte gebracht, die zijn omgekomen tijdens de gevechten om Israël te beschermen. We herdenken deze dappere helden van Israël deze Shabat-avond. Dankzij hen en de strijd waarin ze ons hebben geleid, zullen we winnen. Onze harten zijn bij de nabestaanden en we omarmen hen en staan ​​aan hun zijde.

318 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page