top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 26 november, 22.15 uurGoedeavond.


Vandaag keerden Hagar, Ofri, Yuval, Oriya, Chen, Agam, Gal, Tal, Dafna, Ela, Elma, Aviva, Ron en Avigail terug naar huis.


De vierjarige Avigail Idan, wees geworden nadat haar ouders waren vermoord door de meedogenloze terreurorganisatie Hamas, is een held en een levend voorbeeld dat de oorlog tegen Hamas op unieke wijze gerechtvaardigd is.


Dit is een oorlog tegen een kwade en wrede vijand, en net als Avigail heeft elke teruggekeerde gijzelaar familie of naasten die zijn vermoord of nog steeds worden gegijzeld.


Dat is een ondraaglijke pijn om te dragen. Elma, die in kritieke toestand bij ons terugkwam, werd onmiddellijk per helikopter naar het ziekenhuis gebracht waar ze nu wordt behandeld.


Ze werd geëvacueerd door IDF-troepen vanuit de Gazastrook. Om medische redenen en om de veiligheid van degenen die terugkeren te garanderen, hebben IDF-troepen een aantal van hen geëvacueerd uit het centrum van de Gazastrook nabij het gebied Be'eri, in volledige coördinatie met de Egyptische veiligheidstroepen.


Vier gijzelaars – een Israëlische en drie Thaise burgers – werden via de grensovergang bij Rafah in Egypte teruggestuurd. Na een eerste medisch onderzoek zijn de teruggekeerde gijzelaars zojuist aangekomen op de vliegbasis Hatzerim en zullen van daaruit verder gaan naar het ziekenhuis. Daar wachten hun familie en geliefden.


Dit is een emotionele dag, maar we zullen de gijzelaars die 51 dagen lang gevangen zijn gehouden door de moorddadige terroristische organisatie Hamas geen moment vergeten: zij worden gegijzeld in Gaza. Er is nog veel werk te doen en onze missie zal pas voltooid zijn als iedereen, iedereen, naar huis zal terugkeren. Dit is de morele plicht van elke IDF-soldaat en commandant, samen met het veiligheidsestablishment. De IDF blijft plannen maken en zich voorbereiden op de voortzetting van de oorlog. De chef van de generale staf bezocht het Zuidelijk Commando en keurde plannen voor de voortzetting van de oorlog goed.


Een paar weken geleden gaf ik een update over een belangrijke aanval op Hamas, waarvan de organisatie probeerde de uitkomst te verbergen. Vandaag kan ik bevestigen dat de IDF en ISA [twee weken geleden] vijf hooggeplaatste Hamas-terroristen in Gaza hebben gedood. Ze speelden allemaal een actieve en sleutelrol in de organisatie die zich bezighield met terroristische activiteiten tegen Israëlische burgers, en waren centrale partners in het bloedbad van 7 oktober.


De afgelopen dagen hebben we thuisfrontrichtlijnen gepubliceerd, die onder meer het versoepelen van bepaalde beperkingen inhielden. Ik vraag dat het publiek op de hoogte blijft van deze veranderingen op de verschillende websites van het Homefront Commando. Wij blijven waakzaam en zullen niet zelfgenoegzaam worden, zelfs niet in deze periode. Blijf de bijgewerkte richtlijnen volgen die elke dag worden gepubliceerd.226 weergaven0 opmerkingen
bottom of page