top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 27 december, 22.45 uur

Screenshot YouTube


Goedeavond,


Vandaag heeft de chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi, een situatieanalyse aan de noordgrens uitgevoerd. Daar keurde LTG Halevi plannen goed voor de voortzetting van de gevechten – waarbij hij benadrukte dat onze strijdkrachten in zeer hoge mate gereed zijn voor de uitbreiding van de gevechten in het noorden.


Onze eerste taak is het herstellen van de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de bewoners in het noorden, en dit zal tijd vergen.


In het zuiden vechten onze strijdkrachten in verschillende belangrijke gebieden in Gaza: één, in het gebied genaamd al-Burj, een gebied in de centrale kampen waar we ons op de derde dag van de stakingen bevinden, waarbij veel terroristen worden geëlimineerd en de terroristische infrastructuur wordt vernietigd; de tweede is Khan Yunis – Khan Yunis in de zuidelijke Gazastrook is een belangrijk Hamas-terreurcentrum waar we de operatie hebben uitgebreid. We hebben vandaag nog een brigade aan dit gebied toegevoegd en we blijven daar opereren met behulp van nieuwe oorlogsmethoden, boven en onder de grond.


Daar leggen we de terroristische infrastructuur bloot en elimineren we terroristen boven en onder de grond. We bevinden ons in de laatste fase van de aanval in het al-Burj-gebied in de noordelijke Gazastrook, waar we de afgelopen dag veel terroristen hebben geëlimineerd. Verder zijn we gestart met een extra inspanning in Khirbat Ikhza'a. Khirbat Ikhza'a ligt vlakbij de Israëlische grens en van daaruit zijn de terroristen vertrokken om het brute bloedbad op 7 oktober in kibboets Nir Oz uit te voeren – daar opereren wij resoluut.


We hebben de vernietiging voltooid van de ondergrondse infrastructuur in het Rantisi-ziekenhuisgebied, die we enkele weken geleden hebben geïdentificeerd en blootgelegd.

De afgelopen maand hebben IDF-troepen dit gebied tijdens gevechten onderzocht – er werd behoorlijk wat gevochten – terroristen werden daar geëlimineerd, onze troepen raakten daar ook gewond. Dit gebied was erg belangrijk voor Hamas. Daar identificeerden we ondergrondse infrastructuur van enkele kilometers lang. De infrastructuur verbond verschillende locaties in de Gazastrook, en de IDF-troepen legden drie tunnelschachten bloot in het ziekenhuisgebied, waarvan er één naar de binnenkant van een school leidt.


De route omvatte ontploffingsdeuren, gevechtsmanagementkamers, noodschuilplaatsen, veel ondergrondse wapens en ander inlichtingenmateriaal dat we hebben meegenomen en gebruiken om aanvullende terroristische infrastructuur bloot te leggen. De infrastructuur werd begin deze week grondig verwoest – het kost tijd, het moet resoluut gebeuren. Dit is een van de belangrijkste capaciteiten van Hamas. Ondergrondse infrastructuur – voor terroristische activiteiten.

231 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page