top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 29 december, 21.45 uur


Screenshot YouTube


Shabbat Shalom,

De afgelopen dagen zijn we blootgesteld aan steeds meer hartverscheurende getuigenissen van gijzelaars die naar huis terugkeerden. Onze harten gaan naar hen uit, en we willen ze omarmen en de gijzelaars omhelzen die nog steeds in Gaza worden vastgehouden.


Op deze Shabbat-avond wil ik jullie toespreken, de gijzelaars in Gaza – we denken voortdurend aan jullie, en we herinneren ons voortdurend onze morele plicht om jullie allemaal naar huis te brengen.


Onlangs zijn we getuige geweest van een toename van valse geruchten en verkeerde informatie op sociale media over de situatie van de gijzelaars. Elke gijzelaar heeft families, vrienden en geliefden die zich grote zorgen om hen maken. De verspreiding van geruchten en onbevestigde feiten schaadt hen en ons. Geef alstublieft geen onbetrouwbare informatie door en vermijd het vergroten van de oneindige pijn van de families van de gijzelaars.


Binnen de Gazastrook blijven we alle militaire druk uitoefenen op Hamas. In de zuidelijke Gazastrook – in Khan Yunis, in de centrale Gazastrook – in centrale kampen, in de noordelijke Gazastrook – in Daraj Tuffach. We zijn ook actief in gebieden dicht bij de grenzen en in de gemeenschappen in de buurt van de Gazastrook. We zijn momenteel actief in Khirbat Ikhza'a, van waaruit de aanvallen op de Nir Oz-kibboets werden gelanceerd. Wij zullen op dit gebied vastberaden opereren en blijven opereren.


Aan de noordgrens hebben we de afgelopen twee dagen een reeks uitgebreide operaties uitgevoerd met straaljagers, tanks en artillerie op Hezbollah-doelen – deze doelen werden in heel Libanon aangevallen, inclusief lanceerplaatsen, militaire complexen en terroristische infrastructuur. Daarnaast hebben we terroristische cellen aangevallen en terroristen geëlimineerd, zowel in het veld, in de commandocentra, als in het gebied van Ayta ash Shab en Ramiya in het zuiden, vanwaar het vuur werd gericht op noordelijke gemeenschappen. We blijven de inzet van Hezbollah nabij de noordgrens aanvallen en beschadigen. Het ziet er niet meer uit zoals op 6 oktober, en het zal niet terugkeren naar wat het was. Zuid-Libanon zal niet meer zijn wat het was.


Wij treden krachtig op tegen elke dreiging en zullen niet toestaan ​​dat vóór 7 oktober de realiteit terugkeert. Wij zullen zorgen voor veiligheid en een gevoel van veiligheid voordat burgers kunnen terugkeren naar de noordelijke en zuidelijke grenzen.


In Judea en Samaria heeft een terrorist vandaag een autoramaanval uitgevoerd nabij een militaire post op het knooppunt Adorayim. IDF-soldaten neutraliseerden de terrorist. Eén soldaat raakte ernstig gewond en vier andere soldaten raakten licht tot matig gewond. Ze werden geëvacueerd voor medische behandeling in het ziekenhuis en hun families werden geïnformeerd.


Ook zullen deze sabbat tienduizenden IDF-soldaten uit al zijn afdelingen, inclusief de reservedienst, samen het sjabbatdiner nuttigen – dit is het leger van het volk. Ze zullen het samen opeten langs alle grenzen en binnen de Gazastrook. Ik wil hun families thuis omhelzen en mijn grote waardering uitspreken voor jullie allemaal voor jullie positie ondanks alle moeilijkheden, en er zijn velen van hen aan het thuisfront.

Shabbat Shalom voor iedereen.

299 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page