top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 29 november, 22.15 uur


Screenshot YouTube

Goedenavond.


Kort geleden zijn Irena en Yelena teruggekeerd naar Israël. Momenteel ondergaan ze een eerste medische controle, waarna ze naar het ziekenhuis worden overgebracht, waar ze hun families zullen ontmoeten.


Vanavond gaan we, zoals afgesproken, verder met het uitvoeren van het raamwerk voor de terugkeer van de gijzelaars. Beste families, het is moeilijk om aan te nemen in welke stress en onzekerheid jullie verkeren. Onze harten zijn bij jullie. We zullen u, en vervolgens het publiek, op de hoogte houden van alle informatie die we hebben, in elke fase, vanavond en de komende dagen.


Hamas houdt nog steeds 159 gijzelaars vast die op 7 oktober zijn ontvoerd. Zoals we onderweg hebben uitgelegd, wordt dit aantal voortdurend bijgewerkt, het is gebaseerd op inlichtingen, op het aantal vermiste personen, dat ook wordt bijgewerkt, in overeenstemming met de informatie en tests die voor ons beschikbaar zijn. Wij informeren de families, en nu informeer en update ik ook het publiek via de pers.


Vermijd het verspreiden van geruchten en niet-geverifieerde informatie. Houd u aan de rapporten van de IDF-woordvoerderseenheid en officiële instanties in de staat Israël.


We onderzoeken de geloofwaardigheid van elke informatie die Hamas publiceert, zelfs vanavond, vandaag, over de familie Bibas, en hebben regelmatig contact met de familie.


De verantwoordelijkheid voor de veiligheid van alle gijzelaars in de Gazastrook ligt uitsluitend bij de terreurorganisatie Hamas. Hamas brengt de gijzelaars, inclusief kinderen en vrouwen, in gevaar. Zij moeten naar huis worden gebracht. We handelen met alle operationele en inlichtingenmiddelen om alle gijzelaars naar huis te brengen.


De IDF-troepen zijn voorbereid langs de operationele pauzelijnen in Gaza. Vandaag hebben de troepen drie terroristen gedood die de voorwaarden van de operationele pauze schonden en een bedreiging vormden voor onze strijdkrachten. Gisteren heb ik een extra overtreding gemeld. Gedurende de nacht hebben we het incident onderzocht met troepen tegen wie de pauze werd geschonden, en we begrepen dat onze troepen opereerden tegen de terroristen die explosieven naar hen gooiden. Daarom rapporteer ik de moord op de terroristen vandaag en gisteren, en de reacties van de IDF. De IDF-troepen opereren vastberaden, en zullen dat blijven doen, tegen elk gevaar voor onze strijdkrachten.


Tijdens een gezamenlijke operatie van de IDF, ISA en de grenspolitie in Jenin hebben de strijders van Yamam (Israëls Counter Terrorist Unit) Muhammad Zbueidy, een hooggeplaatste terrorist van de Palestijnse Islamitische Jihad, in het kamp gedood. De IDF is, samen met de veiligheidsinstanties, voorbereid en actief in alle districten. De veiligheid van onze burgers en strijdkrachten heeft de hoogste prioriteit. Wij zullen tegen elke dreiging optreden. De IDF blijft vechten en de doelstellingen van de oorlog in Gaza uitvoeren.


De chef van de generale staf heeft vandaag bij het Zuidelijk Commando een situatiebeoordeling gehouden en de operationele plannen en paraatheid voor de voortzetting van de oorlog bijgewerkt.


De IDF is vandaag klaar voor de voortzetting van de oorlog.


Ik vraag u, het publiek, om de instructies van het Thuisfront Commando te blijven volgen, vooral in deze tijden waarin de afgelopen dagen geen sirenes zijn gehoord. Ik verzoek u dringend de instructies te blijven volgen. Bedenk dat dit binnen een minuut kan veranderen. Deze instructies redden levens, we mogen niet zelfgenoegzaam worden.


231 weergaven0 opmerkingen
bottom of page