top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari 3 november 20.15 uur


Screenshot


Goedenavond en Shabbat Shalom

IDF-troepen hebben de grondoperatie in Gaza-stad verdiept, na de voltooiing van de omsingeling van het gebied. De strijdkrachten blijven zich richten op terroristen en blijven terroristische infrastructuur opsporen en vernietigen.


Wij achtervolgen en doden Hamas-veldcommandanten, boven en onder de grond. Vanaf het begin van de strijd hebben we, in samenwerking met de ISA, tien Hamas-terroristen geëlimineerd die een rang hadden die gelijkwaardig was aan die van een bataljons- of brigadecommandant. Dit zijn de leiders in het veld die het bevel voeren over de strijd tegen onze strijdkrachten. Zij zijn ook degenen die het barbaarse bloedbad op 7 oktober hebben gepland en samen met hun ondergeschikten hebben uitgevoerd. We hebben ze gedood en geëlimineerd en zullen doorgaan met het elimineren van degenen die de strijd tegen onze troepen leiden, waar ze zich ook mogen bevinden. Op elk moment, ook nu, staan ​​er tientallen vliegtuigen klaar, samen met zee- en grondtroepen, klaar om elke terrorist en elke dreiging binnen enkele minuten aan te vallen.

Strijdkrachten van de Yahalom-eenheid [de speciale gevechtstechnische eenheid] voeren, in coördinatie met infanterie- en pantsereenheden, een breed scala aan speciale operaties uit, met als doel het ontdekken en vernietigen van Hamas-terreurtunnels die dienen als onderdeel van Hamas' veldverdediging tegen onze strijdkrachten. .

Vanavond zullen IDF-commandanten en soldaten de sabbatmaaltijd op het slagveld nuttigen. Zojuist heb ik met enkele commandanten in het veld gesproken en ik wil u duidelijk maken: het moreel is hoog; ze zijn sterk; ze zijn bepaald; ze zijn voorbereid; ze weten waar ze voor vechten. Ze vechten voor ons en voor u en vechten voor ons huis hier in Israël.

In het noorden viel de IDF antitankvuurposities van Hezbollah en een militaire post van Hezbollah aan. Dit was onder meer een reactie op het afvuren van een antitankraket die vandaag vanaf Libanees grondgebied werd afgevuurd. Bovendien schoten de troepen op verdachten die de grens naderden. We zullen doorgaan met optreden tegen iedereen die probeert op ons grondgebied te schieten of het hek te naderen; ze zullen worden geëlimineerd. Wij zullen aan de noordgrens vastberaden optreden tegen elke bedreiging voor de staat Israël.

Op het thuisfront roep ik iedereen op om de Homefront Command-instructies te blijven volgen zodra deze worden bijgewerkt. Nu de Sjabbat begint, moeten we niet zelfgenoegzaam worden. Blijf thuis of buiten alert om u en uw dierbaren veilig te houden.

Tot nu toe heeft de IDF de families van 241 gijzelaars geïnformeerd. Onze harten zijn bij de families en de gijzelaars. Wij blijven ons uiterste best doen om ze allemaal thuis te brengen. We hebben de families van 341 gesneuvelde IDF-soldaten op de hoogte gebracht. Dit komt bovenop de 58 gevallen Israëlische politie en 10 ISA-leden die tijdens de oorlog zijn gevallen. Het zijn allemaal helden van Israël, verdedigers van het land.


Nabestaanden, ik kan me niet voorstellen wat jullie deze vrijdagavond doormaken. Weet dat we je omarmen, nu en voor altijd.

326 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page