top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 30 november, 21.00 uur


Screenshot YouTube


Goedeavond,


Vanavond zijn lieve Mia en Amit bij ons teruggekomen. Hoe we op je hebben gewacht. Op dit uur wachten we nog steeds op de terugkeer van nog meer gijzelaars, die vanavond volgens het afgesproken raamwerk terug zullen komen.


Van de ene op de andere dag hebben we erop aangedrongen de huidige overeenkomst voort te zetten om de gegijzelde vrouwen en kinderen terug te brengen, en dit is wat we [vanavond] ook voor morgen zullen doen. De bemiddelaars, Qatar en Egypte, zijn ook verplicht de afgesproken overeenkomst uit te voeren, zodat de pauze kan voortduren. De IDF is bereid de oorlog voort te zetten. Wij zijn te allen tijde voorbereid op ons offensief. Vanavond, en ook morgen, zijn wij bereid om op elk uur te staken. We handhaven een hoog niveau van paraatheid, aan alle grenzen en op alle gebieden. De terreurorganisatie Hamas heeft een venijnige en afschuwelijke video van Yarden Bibas uitgebracht. Onze harten zijn bij hem en de hele familie Bibas. Wij zullen alle noodzakelijke maatregelen blijven nemen om onze gijzelaars naar huis terug te brengen. Dit is de psychologische oorlogsvoering die Hamas gebruikt tegen de families van de gijzelaars, de burgers van Israël en de hele wereld, met als doel druk uit te oefenen, pijn te veroorzaken en ons moreel te schaden.


De beweringen van Hamas over de familie Bibas worden niet bevestigd. Ik herhaal: ze zijn nog steeds niet bevestigd. Dit benadrukt wat de bemiddelaars en de wereld van Hamas moeten eisen: de terugkeer van gijzelaars van vrouwen en kinderen, en het medisch onderzoek van de gijzelaars door het Rode Kruis of een andere internationale organisatie. Dit is het raamwerk en dit is de deal waarover overeenstemming is bereikt. Dit is ook waar wij ons op voorbereiden voor morgen. Onze harten zijn bij de families van de gijzelaars, en ook bij de families wier dierbaren nog niet zijn teruggekeerd.


We hebben een diepe morele plicht om alles te doen wat in onze macht ligt om alle gijzelaars terug naar huis te brengen.


Vanochtend zijn bij een terreuraanslag in Jeruzalem drie burgers vermoord. In de middag werd een autoramaanval uitgevoerd nabij een militaire controlepost in de Jordaanvallei. IDF-gevechtssoldaten in reserves doodden de terrorist. IDF-troepen zijn gestationeerd in heel Judea en Samaria en dwarsbomen terreuraanslagen, arresteren terroristen en voorkomen verdere aanvallen.


Vandaag is het de Nationale Dag van Waardering voor Israëls gewonde soldaten en slachtoffers van terreur. Wij begeleiden de gewonden het hele jaar door, en vandaag meer dan ooit. Gewonde IDF-soldaten: u kent, meer dan wie dan ook, de hoge en pijnlijke tol van de oorlog. Wij omarmen de gewonden naar lichaam en geest. In naam van de IDF-commandanten en soldaten groet ik u en wens ik u een spoedig herstel.


272 weergaven1 opmerking
bottom of page