top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 31 december, 21.40 uur


Screenshot YouTube


Goedenavond,


Onze troepen blijven opereren in het noordelijke deel van de Gazastrook in het Daraj Tuggah-gebied, in de centrale strook in de centrale kampen, en in de zuidelijke strook in Khan Yunis en in Khirbat Ikhza'a.


We passen onze manier van oorlogvoering aan en de strijdkrachten die nodig zijn voor elk gebied in de Gazastrook om de missie op de beste manier uit te voeren, aangezien elk gebied verschillende kenmerken en verschillende operationele behoeften heeft.


Vandaag werden terroristen van de Nukhba-troepen gedood en onderworpen tijdens de veldslagen in Khan Yunis. Sommigen van hen namen uiteraard deel aan de aanval, tijdens het bloedbad van 7 oktober. We gaan door met het aanpakken van de ondergrondse tunnels en het aanvallen van de raketlanceerinstallaties, om het raketvuur op de staat Israël te verminderen.


Vanavond begint het jaar 2024. De doelstellingen van de oorlog vereisen langdurige gevechten, en wij bereiden ons dienovereenkomstig voor. We plannen verstandig het beheer van de strijdkrachten die in het veld opereren, waarbij we kijken naar het reservesysteem, de economie, het verversen van de strijdkrachten en het voortzetten van de gevechtstrainingsprocessen in de IDF.


We gaan door met de opleiding van alle IDF-officieren en commandanten. Na de ervaring die ze in de strijd hebben opgedaan, keren ze terug naar de training en zullen ze na voltooiing toetreden tot de gelederen van IDF-commandanten.


We passen momenteel ook de planning van de troepeninzet in Gaza en het reservesysteem aan. Een deel van de reservisten keert deze week terug naar hun familie en werk. Dit zal de lasten voor de economie aanzienlijk verlichten en hen in staat stellen kracht te verzamelen voor de komende activiteiten in het komende jaar, aangezien de gevechten zullen voortduren en deze nog steeds nodig zullen zijn.


Deze aanpassingen zijn bedoeld om de planning en voorbereiding voor de voortzetting van 2024 te garanderen, aangezien de IDF vooruit moet plannen, in het besef dat we het hele jaar door extra taken en oorlogvoering zullen moeten uitvoeren.


Tijdens de gevechten in Gaza blijft de IDF op een gecombineerde manier opereren vanuit de lucht, het land en de zee. Op elk moment bevinden zich tientallen vliegtuigen in de lucht van Gaza. De troepen op de grond vechten met een krachtige luchtdekking erboven, die aanvalt, assisteert of redt. De communicatiekanalen, die de afgelopen zevenentachtig dagen 24 uur per dag actief zijn geweest, laten een ongekende samenwerking op het slagveld zien. Er is nog nooit zo'n samenwerking geweest in welke oorlog dan ook. Dit is de kracht van de IDF, de kracht van de Israëlische samenleving en haar reservisten – het is een nationale missie.


Er is geen enkel geval waarin een grondtroepenmacht geen vuursteun uit de lucht kreeg wanneer dat nodig was, of reddingsacties vanuit de lucht onder vuur. De levens van tientallen gewonden werden gered dankzij medische behandeling en reddingsacties vanuit de lucht. Wat betreft de discussie over de regels van inzet wil ik tegen het publiek zeggen: er is geen verandering in de instructies voor soldaten en commandanten in Gaza. Een soldaat die een dreiging onder vuur signaleert, is verplicht de middelen waarover hij beschikt te gebruiken om de dreiging weg te nemen. Elke andere verklaring is eenvoudigweg onjuist.


Daarnaast passen we het betrokkenheidsbeleid van de Generale Staf van de IDF aan. We leggen het de hele tijd op, er zijn verschillende uitdagingen in verschillende gebieden, er zijn gebieden met een dichte burgerbevolking, en we richten ons op de vijand, niet op de burgerbevolking, om de schade voor de burgers tot een minimum te beperken.

In het noorden hebben we vandaag een brede aanval op Hezbollah-doelen voltooid. IAF-straaljagers troffen militaire gebouwen die door Hezbollah werden gebruikt in het dorp Ramia.

Hezbollah heeft de zuidelijke dorpen in Zuid-Libanon in een gevechtsgebied veranderd.


Voor Hezbollah doen de inwoners van Zuid-Libanon er, net als Hamas, niet toe. Ze zijn een menselijk schild voor hen. We zullen doorgaan met aanvallen in Libanon, in Zuid-Libanon, overal waar Hezbollah terreur tegen ons activeert, zullen ze aanzienlijke en krachtige aanvallen tegenkomen.


Vandaag is het academisch jaar begonnen. Veel reservisten staan ​​nog steeds in de frontlinie. Dit is opnieuw een gelegenheid om onze enorme waardering voor de reservisten uit te drukken – voor uw opoffering en toewijding, en die van uw families.

We zullen er samen met de ministeries en onderwijsinstellingen alles aan doen om hen volledige ondersteuning te bieden wanneer ze na de oorlog terugkeren naar hun studie.

346 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page