top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 4 december, 22.15 uur


Screenshot YouTube


Goedeavond.

IDF-soldaten in de Gazastrook blijven hun grondoperaties uitbreiden. Vandaag zijn straaljagers de Gazastrook binnengevallen. Dit waren zeer belangrijke, nauwkeurige en op inlichtingen gebaseerde aanvallen.


Daarnaast breiden we onze grondoperaties tegen Hamas-bolwerken in de hele Gazastrook uit. Vandaag hebben de grondtroepen samen met de luchtmacht een aantal gezamenlijke missies voltooid die hebben geleid tot de eliminatie van terroristen en de terroristische infrastructuur.


Grondtroepen opereren in het veld, de terroristen komen uit de schachten, uit de tunnels, de luchtmacht slaat toe, en zo blijven we troepen hebben die andere strijdkrachten assisteren. Onze strijdkrachten opereren met vastberadenheid, moed en professionaliteit en vallen talloze terroristen aan. De troepen verplaatsen zich van gebouw naar gebouw, van tunnel naar tunnel, en komen niet in gebieden waar explosieven aanwezig zijn. Zo werken ze veilig.


Dit zijn echter veldslagen waarbij ook gevechten van dichtbij betrokken zijn, en er vallen ook slachtoffers. Maar ik wil dit benadrukken: onze strijdkrachten zijn vastbesloten de terroristen te doden, elke strijd te winnen en dit te blijven doen op elke plaats die nodig zal zijn, in Shejayia, in Jabalya en in elk bolwerk waar we de vijand tegenkomen.


Vandaag hield de chef van de generale staf een situatieanalyse met de commandanten en soldaten in de Gazastrook. Hij hoorde de operationele conclusies van de jagers in de gevechten tegen de bolwerken. Hij gaf instructies aan de soldaten, vooral in het licht van de recente gebeurtenissen in de strijd, om te beslissen hoe ze operationeel het beste in het veld konden reageren. Dit werd vandaag ook besproken tijdens de situationele beoordeling van de generale staf hier in Kirya.


In het noorden hebben straaljagers en UAV's vandaag een operationeel commandocentrum, terreurinfrastructuur en militaire structuren van Hezbollah op Libanees grondgebied aangevallen. IDF-troepen bestookten met artillerie de bronnen van lanceringen die op de staat Israël werden afgevuurd.


Op het thuisfront roep ik het publiek nogmaals op alert te zijn en de bijgewerkte instructies van het Thuisfront Commando op te volgen – zij redden levens. We kunnen dit tegenkomen in het noorden, in het centrum en ook in het zuiden.


137 gijzelaars, die op 7 oktober werden ontvoerd, worden nog steeds vastgehouden in Gaza. Vandaag is de president van het Rode Kruis in Gaza aangekomen. Ze kwam door Egypte en keerde terug naar Egypte. Het Rode Kruis heeft tijdens de operationele pauze enorm geholpen bij de extractie van de gijzelaars. We blijven van internationale organisaties over de hele wereld eisen dat ze het welzijn van onze gijzelaars garanderen en helpen met medicijnen en de vereiste medische respons. Dit is een fundamentele eis voor elke internationale organisatie ter wereld om dit te implementeren.


We hebben de morele plicht om alles te blijven doen, alles in het werk te stellen, om iedereen thuis te brengen. We steunen de families en zullen ze blijven informeren met alle informatie die we hebben.

277 weergaven1 opmerking

1 commento


Frans Maassen
Frans Maassen
05 dic 2023

Trots op ❤️🇮🇱❤️

Mi piace
bottom of page