top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 4 januari, 21.20 uur


Screenshot YouTube


Goedeavond. 


Vandaag wil ik graag melden dat drie Israëlische burgers, die tot nu toe als vermist werden aangemerkt, nu als gijzelaars worden erkend. Deze beslissing werd genomen na de voltooiing van de zoek- en onderzoeksoperaties in Israël en na onderzoek van alle plausibele scenario's en de informatie die we hebben.


We zullen de families blijven informeren met alle informatie die we hebben. De commissie stond onder leiding van de commandant van het directoraat Mankracht, MG Yaniv Asor, MG (res) Nitzan Alon en MG Lior Carmeli, en we hebben alle families op de hoogte gebracht van de details.


Ze sluiten zich aan bij Hadar, Oron, Hisham en Avera, waardoor het totale aantal gijzelaars in Gaza op 136 komt. We blijven optreden met alle operationele en inlichtingenmiddelen om de omstandigheden te creëren om de gijzelaars naar huis te brengen.

 

In de Gazastrook blijven onze strijdkrachten vooruitgang boeken in de oorlog. We concentreren ons momenteel op het zuidelijke deel van de Gazastrook. Als onderdeel van de grondoperaties in centraal Gaza voerden IDF-soldaten een gerichte aanval uit op een militair complex van Hamas, dat een uitgestrekt ondergronds netwerk van Hamas-terreurtunnels omvatte, verbonden met een ondergrondse wapenproductielocatie. De locatie had verschillende drempels met boobytraps om de toegang te belemmeren.


Achter de deuren bevonden zich machines, explosieven en andere materialen die werden gebruikt om langeafstandsraketten en aanvullende wapens te produceren die al jaren worden gebruikt om terroristische activiteiten tegen de staat Israël uit te voeren. Eergisteren hebben we het tunnelnetwerk van de productielocatie in centraal Gaza en alle machines vernietigd, waarbij we ons bleven richten op de productielocaties en de raketlanceringscapaciteiten van de terroristische organisatie Hamas als een van de belangrijkste doelstellingen van onze militaire operatie.

 

In het Centraal Commando gaan de operationele activiteiten door. Vanmiddag werd een 40 uur durende operatie in Nur Shams, nabij Tulkarm, voltooid. Tijdens de operatie werden veel explosieven vernietigd en werden tientallen terreurverdachten aangehouden. Sinds het begin van de oorlog hebben IDF-troepen van het Centrale Commando meer dan veertig operaties uitgevoerd tegen terroristische activiteiten in het gebied van Judea en Samaria.

 

In het noorden hebben we vandaag Hezbollah-doelen getroffen in Zuid-Libanon in de gebieden Maroun Al-Ras, Ayta Ash Shab en Yaroun, en terroristische cellen aangevallen die nabij de grens opereerden. Onze strijdkrachten reageren op de lancering van antitankraketten en op raketvuur dat ons grondgebied binnendringt met artillerievuur. We zullen op elke dreiging blijven reageren en zijn sterk voorbereid in het Noorden en langs al onze grenzen.

 

Wat het thuisfront betreft, roep ik het publiek op om de bijgewerkte instructies van het Thuisfront Commando te blijven volgen. We hebben een uitstekende Aerial Defense Array, en dit is ook het moment om tegen de vele reservisten in de Aerial Defense Array te zeggen dat ze geweldig werk doen. Maar deze verdediging is nooit hermetisch. We intensiveren de verdediging, maar volgen de bijgewerkte instructies: ze redden levens. 

253 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page