top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari 6 november, 20.15 uur


Screenshot YouTube


Goedeavond, In Gaza rukken de strijdkrachten ter plaatse op volgens het operationele plan, en gaan vooruit, waardoor de druk diep in Gaza-stad toeneemt. Onze troepen van het 51ste Bataljon en anderen hebben de afgelopen uren een aantal terroristen gedood tijdens hun operatie om de druk op Gaza-Stad te vergroten.

Op basis van inlichtingen van de ISA en de IDF-inlichtingendienst hebben IDF-troepen de afgelopen dag terroristen en terroristencommandanten gedood, onder wie slagveldcommandanten met de rang van pelotonscommandanten en een Hamas-bataljonscommandant van de centrale Gaza-brigade van Deir al Balah, en de hoofd van de speciale veiligheidsdienst van Hamas. Deze en andere Hamas-terroristen zijn allemaal van de ene op de andere dag en de afgelopen dag gedood tijdens een gecombineerde aanval met straaljagers. De hoogste onder hen, de bataljonscommandant en hoofd van de speciale veiligheidsdienst van Hamas, was persoonlijk betrokken bij het plannen van het bloedbad van 7 oktober en het aansturen van Hamas-terroristen van de Nukhba-eenheid. Deze terroristen behoren tot de Hamas-commandanten op veldniveau die door onze strijdkrachten zijn gedood bij luchtaanvallen, in coördinatie met de grondtroepen. Het uitschakelen van het Hamas-veldcommando ondermijnt de mogelijkheden van Hamas om tegenaanvallen uit te voeren aanzienlijk. Dit benadrukt ook de kloof tussen het veldniveau en het leiderschap van Hamas. Wij zullen doorgaan met het elimineren van Hamas-commandanten ter plaatse door middel van gevechten en het verbreken van hun banden met de Hamas-leiding.

Gevechtstechnische krachten ontmantelen de terreurinfrastructuur op de grond en terreurtunnelschachten. We volgen elke terreurtunnelschacht die we ontdekken. Gevechtstechniektroepen arriveren bij elke terreurtunnelschacht en installeren in elk ervan verschillende apparaten om de ondergrondse terreurtunnels die we blootleggen te vernietigen. Veel van deze terreurschachten bevinden zich naast scholen, ziekenhuizen en humanitaire instellingen. Dit is een verder bewijs dat Hamas cynisch handelt vanuit de burgerbevolking, hen als menselijk schild gebruikt en hen in gevaar brengt. IDF-pantser- en infanterietroepen identificeerden en vernietigden een militaire compound van Hamas, waarin zich meer dan 50 raketlanceerputten bevonden, die grensden aan een moskee.


De chef van de generale staf voerde een situationele beoordeling uit bij het Adir Squadron op de vliegbasis Nevatim. De Adir F-35-jets vallen terreurdoelen aan en assisteren grondtroepen bij aanvallen van zeer dichtbij – tot op 200 meter afstand. De Israëlische luchtmacht beschermt infanterie-eenheden terwijl ze oprukken. Tegelijkertijd valt dezelfde Israëlische luchtmacht het hele Midden-Oosten aan tegen elke dreiging of Israëlische veiligheidsbelangen.

Judea en Samaria In het Centrale Commando hebben vandaag de ISA en de Israëlische politie-elite-eenheid in Tulkarm vier Hamas-terroristen gedood, met hulp van de IDF, die betrokken waren bij vele terreuraanslagen. Wij zullen blijven optreden om het terrorisme in Judea en Samaria te dwarsbomen en zullen doorgaan met de krachtige verdediging van het gebied.

Noord-Israël In het Noorden bevinden we ons midden in luchtaanvallen, waarbij een breed scala aan terreurdoelen wordt aangevallen. Deze aanval is een voortzetting van andere aanvallen die de afgelopen dag zijn uitgevoerd, wat uiteraard een reactie is op de dertig raketten die richting het noorden van Israël zijn gelanceerd. Wij zullen doorgaan met een krachtig antwoord op elke brand in Israël. Dit naast de brede luchtverdediging die de aanvalsdreigingen tegen ons dwarsboomt. Commando thuisfront Op het thuisfront vragen wij u zich te blijven houden aan de levensreddende instructies van het Thuisfront Commando. Het gedrag van Israëlische burgers redt levens. Het opvolgen van de instructies om veilige schuilplaatsen binnen te gaan, maar ook het blijven en wachten van 10 minuten totdat al het puin is gevallen, is levensreddend. Blijf op deze manier handelen. We blijven de instructies met betrekking tot onderwijsinstellingen en routine in de schaduw van oorlog op de IDF Homefront Command-website bijwerken.

Gijzelaars en gevallen soldaten Tot nu toe hebben we de families van 240 gijzelaars op de hoogte gebracht. We omarmen de families en zullen samen met andere veiligheidsdiensten alles in het werk blijven stellen om de gijzelaars thuis te brengen. We hebben ook de families van 384 gesneuvelde IDF-soldaten op de hoogte gebracht die stierven tijdens de strijd voor de staat Israël. Vandaag hielden de veiligheidsdiensten onder leiding van het Ministerie van Defensie een onthulling van een gedenkteken in de National Memorial Hall op de berg Herzl. Op de stenen zijn de namen gegraveerd van 394 IDF-soldaten die tot nu toe in de oorlog zijn gesneuveld, evenals gevallen leden van de politie en de ISA, die dapper zijn gevallen in de strijd om het land te verdedigen. Wij groeten de gevallenen en dragen hun nagedachtenis; onze harten zijn bij hun families.

188 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page