top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 7 januari, 21.40 uur

Screenshot YouTube


Goedenavond,


Sinds het begin van de oorlog met Hamas heeft Hezbollah, in opdracht van Iran en zonder enige reden, besloten zich bij de strijd aan te sluiten. Vanwege de aanzienlijke schade die Hamas de afgelopen weken op alle fronten is toegebracht, schoot Hezbollah gisteren op IDF-bases in het noorden.


De Northern Air Control Unit op de berg Meron raakte tijdens de aanval beschadigd. Ik wil het publiek benadrukken dat de schade zal worden hersteld. Dankzij een vroege voorbereiding draait de unit nog steeds en is deze versterkt met aanvullende systemen. We onderzoeken het incident om te leren en te verbeteren, en om onze verdedigingssystemen in het gebied te versterken.


Bij deze aanval vielen geen slachtoffers. Gisteren hebben we aanzienlijke militaire middelen van Hezbollah aangevallen, waaronder een complex dat wordt gebruikt door de grond-luchtraketeenheid van Hezbollah, en hebben we zeven terroristen geëlimineerd, van wie sommigen de beschietingen op ons grondgebied uitvoerden, zowel voor als na het afvuren, en sommigen die er niet in slaagden te lanceren en werden geëlimineerd. Vandaag gingen we de hele dag door met aanvallen, waarbij we de Radwan-troepen aanzienlijk beschadigden.


Onze focus op de Radwan-troepen van Hezbollah in Zuid-Libanon verdrijft hen van de grens. Wij zijn vastbesloten om in het noorden een andere veiligheidsrealiteit te blijven creëren, een realiteit die de veiligheid van de bewoners garandeert.


Ik wil tegen het publiek zeggen: we hebben een uitdaging in het noorden en we zijn daarop voorbereid. We zijn langs de hele grens ingezet en zijn in zeer hoge paraatheid, zowel verdedigend als aanvallend.


De chef van de generale staf heeft vandaag een situatieanalyse gehouden in de divisie Judea en Samaria. Reservetroepen die in het gebied opereren, voerden meer dan veertig operaties op brigadeniveau uit om terreur te dwarsbomen.


Tijdens de nacht werd een soldaat van de grenspolitie gedood en raakten andere soldaten gewond door een explosief tijdens een operatie om de terreur in Jenin te dwarsbomen. In de ochtenduren vermoordde een terrorist een Israëlische burger in Binyamin.


De veiligheidstroepen begonnen onmiddellijk de achtervolging van de terroristen en we zullen ze blijven achtervolgen totdat we ze bereiken. De chef van de generale staf heeft de activiteiten van de veiligheidstroepen versterkt bij het systematisch dwarsbomen van terreur, bij offensieve operaties en bij krachtige verdediging op de wegen van de gemeenschappen.


Wij zullen doorgaan met het tegenwerken van de terreur in Judea en Samaria.

In de Gazastrook blijven de IDF-troepen zich concentreren op het ontmantelen van de capaciteiten van Hamas in het centrum en het zuiden van de Gazastrook. Ik wil mij richten tot de families van de gijzelaars: vandaag is het drie maanden geleden sinds hun ontvoering naar Gaza, ik wil u verzekeren dat de IDF er alles aan doet en zal blijven doen om de omstandigheden te creëren om hen terug naar huis te brengen.


Er is veel activiteit, het meeste is geheim, allemaal met één doel: het creëren van militaire druk die hen terug naar huis zal brengen."

253 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page