top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 8 december, 21.15 uur


Screenshot YouTube


Goedenavond en Shabbat Shalom,


Vanavond raakten twee IDF-soldaten ernstig gewond tijdens een operatie in de Gazastrook om gijzelaars van Hamas te redden. De strijdkrachten vielen een Hamas-schuilplaats binnen en schakelden terroristen uit die betrokken waren bij de ontvoering en het vasthouden van de gijzelaars. De families van de gewonde soldaten zijn op de hoogte gebracht. Bij deze operatie hebben we geen gijzelaars gered.


We zullen via verschillende wegen blijven optreden – zowel operationeel als op inlichtingengebied, samen met de ISA. Wij zullen er alles aan doen om alle gijzelaars thuis te brengen en informatie over hen te verkrijgen. IDF-vertegenwoordigers staan ​​voortdurend in contact met de families van de gijzelaars en informeren hen over alle betrouwbare informatie die beschikbaar is over hun dierbaren.


De huidige fase van de gevechten omvat intense gevechten op de grond. Onze strijdkrachten opereren in het hart van de bolwerken van Hamas en opereren tegelijkertijd in zowel het zuiden als het noorden van de Gazastrook – in Jabalya, Shuja'iyya en in het Khan Yunis-gebied. De strijdkrachten opereren professioneel en moedig in complexe gebieden die beladen zijn met veel explosieven. We voeren felle gevechten met Hamas-terroristen die zich ondergronds schuilhouden, maar uit de tunnels tevoorschijn komen als gevolg van de operaties van onze strijdkrachten, wat leidt tot veldslagen en het doden van terroristen.


We elimineren veel terroristen, en we zien steeds vaker terroristen die zich tijdens de strijd overgeven en zichzelf aan onze strijdkrachten overgeven. In de afgelopen 48 uur hebben we ruim tweehonderd verdachten aangehouden, van wie er tientallen zijn overgebracht naar de 504-eenheid van het inlichtingenkorps en naar de ISA voor onderzoek in Israël. Onder de verdachten die voor onderzoek zijn overgebracht, bevinden zich Hamas-commandanten en Nukhba-terroristen. Hun onderzoek ondersteunt de voortdurende operaties van de strijdkrachten in het veld.


In het noorden hebben we vanochtend vroeg een terroristencel in het Har Dov-gebied geëlimineerd. Een observatiesoldaat identificeerde een gewapende terroristencel en bestuurde een UAV die met succes de cel raakte. Gedurende de dag hebben we Hezbollah-doelen op Libanees grondgebied aangevallen en hebben we met vuur gereageerd op locaties van waaruit op ons grondgebied werd geschoten. Eerder werden schoten afgevuurd op een IDF-positie.


Vanavond, de negende sabbat van de oorlog en de tweede kaars van Chanoeka, zullen IDF-soldaten die in Gaza vechten en de grenzen verdedigen de sabbat vieren op operationeel gebied. Ze vechten dapper en moedig in Gaza en verdedigen al onze grenzen, zodat we hier veilig kunnen leven. Ik wil alle IDF-soldaten in het veld een vreedzame Shabbat en een fijne vakantie wensen.


339 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page