top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari 9 januari, 21.15 uur

Screenshot YouTube


Goedeavond,

De afgelopen dag hebben we een zeer moeilijke boodschap overgebracht aan de families van negen gesneuvelde IDF-soldaten, die zijn omgekomen tijdens de gevechten in de Gazastrook.


Gisteren hebben we de grootste raket- en wapenproductielocatie van Hamas in Al-Bureij blootgelegd. Tijdens de operationele activiteit om de ondergrondse infrastructuur van de wapenproductielocatie te vernietigen, werd een explosie veroorzaakt als gevolg van tankvuur dat een vijandelijk doelwit identificeerde. Het lijkt erop dat een tankgranaat een nabijgelegen elektriciteitspaal heeft geraakt, waardoor de lading werd geactiveerd. Als gevolg van de explosie kwamen zes IDF-soldaten om het leven en raakten veertien gewond.


Het vernietigen van de militaire capaciteiten van Hamas is een complexe maar noodzakelijke actie om de doelstellingen van de oorlog te bereiken. Onze strijdkrachten voeren dit geduldig uit, terwijl ze de veiligheidsregels strikt volgen en de veiligheid van onze strijdkrachten handhaven, zoals tijdens de operatie van gisteravond.


We onderzoeken de gebeurtenis serieus en zo snel mogelijk, en de voorbereidende lessen zijn al doorgegeven aan de krachten in het veld. Ik weet dat toen je op televisie zag hoe de strijdkrachten de wapenproductielocatie vonden, er moeilijke geruchten gingen over slachtoffers, gewonden en doden. We doen er alles aan om geruchten te voorkomen, om de families zo snel mogelijk op de hoogte te stellen, en vervolgens het publiek. Wij zullen op deze manier blijven opereren.


Onze harten zijn bij de families in hun moeilijke tijd en we wensen de gewonden een volledig herstel.


Dit is een kans om enorme waardering uit te spreken voor alle ziekenhuizen in de staat Israël, de artsen, medische teams en vrijwilligers, die dag en nacht werken om levens te redden en de gewonden te rehabiliteren.


Vandaag hebben we in het noorden de Hezbollah-commandant van de luchteenheid in Zuid-Libanon, Ali Husin Berji “Abu Maadi”, geëlimineerd met behulp van een IAF-vliegtuig. Ali leidde tientallen aanvallen met UAV's op Israël.


Gedurende de dag werden verschillende lanceringen uitgevoerd vanaf Libanees grondgebied, twee UAV's raakten de noordelijke commandobasis. Er vielen geen slachtoffers en er werd lichte schade aangericht. We beoordelen dit evenement. Ali voerde ook deze aanval uit - en hij werd drie uur later uitgeschakeld, samen met andere agenten die bij hem waren. Bovendien hebben we vandaag een terroristenploeg geëlimineerd die probeerde UAV's richting de staat Israël te lanceren, drie terroristen werden gedood bij deze aanval en hun wapens werden vernietigd.


We zullen vastberaden blijven optreden tegen elke bedreiging voor ons grondgebied, een prijs opeisen en een verschil teweegbrengen in de veiligheidssituatie aan de noordgrens.

Binnen het Thuisfront roep ik het publiek op om de bijgewerkte instructies van het Thuisfront Commando te blijven volgen – er is geen verandering in de instructies. We hebben een uitstekend luchtverdedigingssysteem, maar de verdediging is nooit hermetisch. Daarom zullen we u bij elk evenement op de hoogte houden - op de websites en andere platforms.


We vergeten geen moment dat er in de Gazastrook nog steeds 136 gijzelaars worden vastgehouden, waaronder tientallen zieken, ouderen en gewonden aan wie medische behandeling wordt ontzegd, en ouderen boven de tachtig die geen kritische behandeling krijgen. medicijnen, kinderen en jonge vrouwen die zonder bescherming worden vastgehouden door de gewelddadige Hamas-terroristen. Wij zorgen voor hun fysieke en mentale welzijn.


We hebben een morele plicht om ze allemaal naar huis te brengen, en de hele wereld heeft een morele plicht, zoals de [Amerikaanse] minister van Buitenlandse Zaken zei, om ze te herdenken en actie te ondernemen om ze te bevrijden uit de handen van de terroristen in Gaza die met methoden opereren. erger dan die van ISIS.

285 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page