top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder, admiraal Daniel Hagari, dinsdagavond, met oorzaak dood zoveel soldaten


Screenshot YouTube


"Daniel, Shay, Adam, Itamar, Ahmad, Elkana, Sergey, Nir, Sagi, Mark, Israël, Rafael, Barak, Cydrick, Nicholas, Yoav, Yoval, Elkana, Ariel, Eder, Matan, David, Ilay en Eyal.


Dit zijn de namen van 24 gesneuvelde IDF-soldaten, verdedigers en liefhebbers van het land, die gisteravond zijn gesneuveld in een veldslag bij Kissufim en in een veldslag in het hart van Khan Yunis – ter verdediging van Israël en de veiligheid van de zuidelijke gemeenschappen. Voor de hele IDF wil ik ons ​​verdriet uiten aan de families in deze moeilijke tijd.


De kosten van de oorlog zijn zwaar en pijnlijk. De gevallenen hebben met toewijding en enorme moed gevochten. Reservesoldaten uit alle sectoren van de Israëlische samenleving, in de letterlijke zin van het woord. Werkelijk uit alle delen van de Israëlische samenleving, uit alle sectoren en uit het hele land hebben hun leven opgeofferd voor de veiligheid van de staat en voor ons gemeenschappelijk huis. Moge hun nagedachtenis een zegen zijn.


De commandanten hebben vandaag een voorlopig onderzoek ter plaatse uitgevoerd Dit zijn de bevindingen van het onderzoek:

Gistermiddag opereerden reservetroepen in centraal Gaza, vlakbij het hek, in een gebied ongeveer 600 meter van de grens in het Kissufim-gebied. Op 7 oktober kwamen terroristen uit dit gebied, die onschuldige mensen uit de Kissufim-kibboets en uit de aangrenzende militaire post vermoordden en ontvoerden. De soldaten hebben tijdens een langdurige operatie het gebied ontdaan van terroristen en terreurinfrastructuur, en hebben aan het einde explosieven ingezet in verschillende structuren als onderdeel van de operationele activiteit. Het incident vond plaats in een gevechtszone toen een terroristencel de strijdkrachten verraste met RPG-raketvuur. De eerste raket raakte een van de gebouwen waarin de explosieven waren opgesteld. De klap heeft kennelijk geleid tot een explosie, waardoor het gebouw en het naastgelegen gebouw instortten. De meeste soldaten kwamen om als gevolg van de explosie en het instorten van de gebouwen. Een andere raket raakte een tank, die was opgesteld als onderdeel van de verdedigingsmacht in het gebied, en een commandant en een soldaat die zich in de geschutskoepel van de tank bevonden voordat ze erin slaagden op de terroristen te schieten.


De veldcommandanten mobiliseerden troepen van de Search and Rescue Brigade en van de 669 Unit, die ter plaatse arriveerden en de hele nacht, in een langdurige operatie met de luchtmacht, alle soldaten evacueerden die gewond raakten bij het incident. De chef van de generale staf arriveerde vandaag op de locatie en ontmoette de bataljonssoldaten en commandanten tijdens de missie die zij nog steeds uitvoeren. Ze informeerden hem over de gebeurtenis en de chef van de generale staf droeg hen op om door te gaan met het grondig onderzoeken en daaruit alle noodzakelijke lessen te trekken om de schade aan onze strijdkrachten bij dit soort incidenten te voorkomen en tot een minimum te beperken. De soldaten in het veld zetten de missie voort met vastberadenheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel om de veiligheidssituatie in het gebied, vlakbij de grensgemeenschappen, te veranderen.


Onze strijdkrachten zetten een brede operatie voort in het westen van Khan Yunis, een van de belangrijke zwaartepunten van Hamas. Het is een zeer complex terrein, dichtbevolkt met veel Hamas-terroristen die verborgen zijn in het gebied, ook in gevoelige faciliteiten, die onze strijdkrachten proberen te verrassen.


De strijdkrachten vechten moedig en gebruiken verschillende methoden, vakkundig en met nauwe steun van luchtvuur en inlichtingendiensten. Onze troepen vallen militaire posten en terreurinfrastructuur aan en hebben de afgelopen dagen een tunnelnetwerk van anderhalve kilometer vernietigd, evenals een raketproductiefaciliteit. We hebben de afgelopen dag meer dan 100 terroristen in het westen van Khan Yunis geëlimineerd. We blijven vechten in de hele Gazastrook, in het noorden, het midden en het zuiden. We verdiepen onze prestaties en blijven 24 uur per dag actief om de voorwaarden te scheppen voor de terugkeer van de gijzelaars.


Aan de noordgrens werden gedurende de dag verschillende lanceringen richting Israël geïdentificeerd. Sommige lanceringen werden onderschept, waarbij één raket een luchtmachtbasis raakte, waardoor de infrastructuur werd beschadigd die binnen een paar uur werd gerepareerd.


Er vielen geen slachtoffers en er was geen schade aan de detectiecapaciteiten van de luchtmacht of aan de systemen die op de basis actief waren.


Straaljagers van de luchtmacht hebben terreurdoelen op Libanees grondgebied getroffen en een aanzienlijk militair wapen vernietigd dat werd gebruikt door de terroristische organisatie Hezbollah, die ook door Iraanse strijdkrachten werd beheerd.


We zullen doorgaan met het systematisch beschadigen van de terroristische cellen en capaciteiten van Hezbollah, die het land probeert te verbergen in Zuid-Libanon, zelfs te midden van de burgerbevolking. Onze bereidheid op dit gebied is zeer groot, en wij blijven deze voortdurend versterken.


We zullen alles doen wat nodig is, ik herhaal, alles wat nodig is, in de noordelijke arena, om de bewoners van het noorden veilig naar hun huizen terug te brengen."

257 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page