top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari op 14 december, 22.00 uur

Screenshot YouTube


Goedenavond,


Vanavond onthullen we documentatie van een speciale operatie van de IDF en de ISA. De operatie vond de afgelopen dagen plaats en was gericht tegen terroristen in Hamas-tunnels.


Onze soldaten plaatsten explosieven in een ondergrondse tunnel, identificeerden de terroristen met behulp van camera's en schakelden verschillende terroristen uit bij het incident. Hamas-terroristen, en hun leiders in het bijzonder, kiezen ervoor zich ondergronds te verstoppen – dit is de boodschap van Hamas. methode. Ze verstoppen zich ondergronds terwijl ze de burgers boven hen gebruiken als menselijk schild.


We hebben nieuwe gevechtsmethoden die we zullen inzetten om terroristen te doden. We zullen binnenkomen, explosieven plaatsen op locaties waarvan we weten dat terroristen er vaak zijn, en zullen wachten op het juiste moment om ze ondergronds te doden. De terroristen zullen ondergronds niet veilig zijn.


De chef van de generale staf heeft vandaag soldaten en commandanten van de Golani Brigade bezocht. De Golani Brigade vecht momenteel in Shejaiya en Zaytun. Zelfs op dit uur blijft de brigade resoluut en moedig opereren, waarbij ze aanvullende doelstellingen bereikt en terroristen uitschakelt. De missie van Golani en van alle IDF-brigades die strijden, is het verzwakken en uitroeien van de terreur aan de andere kant van de grens, zodat burgers veilig naar hun huizen kunnen terugkeren.


Vandaag, 14 december, markeert de 36e verjaardag van Hamas’ oprichting. In plaats van de gebruikelijke foto's van de militaire parade zagen we foto's van tientallen terroristen, die met opgeheven wapens uit hun schuilplaats in het Jabalya-ziekenhuis tevoorschijn kwamen en zich overgaven aan de IDF en de ISA voor onderzoek.


Vandaag hebben we terroristen gedood in de gebieden Shejaiya en Khan Yunis – dit is wat de verjaardag van Hamas is. oprichting eruit zag. Wij zullen onze strijd tegen de terreurorganisatie Hamas voortzetten. We hebben nog veel meer doelstellingen te bereiken en er zullen de komende dagen nog meer zware gevechten plaatsvinden, maar we zullen vastberaden doorgaan met het bevorderen van onze prestaties en het uitoefenen van druk op Hamas.


In het noorden troffen IAF-straaljagers en tanks een reeks Hezbollah-infrastructuur in Zuid-Libanon. IDF-troepen vielen een terroristencel aan die probeerde antitankraketten af ​​te vuren en reageerden op de bronnen van de brand.


In Judea en Samaria voeren we tientallen operaties uit in het hart van vluchtelingenkampen in de hele regio: we arresteren gezochte personen, verijdelen aanvallen en nemen veel wapens in beslag. IDF-troepen hebben, samen met de grenspolitie en de ISA, vandaag een uitgebreide brigadeoperatie voltooid in het vluchtelingenkamp Jenin. [Zoals we hebben geopereerd] sinds we het vluchtelingenkamp in Jenin zijn binnengegaan, zullen we vastberaden blijven opereren om de terreur in het kamp te dwarsbomen.


Ik wil ingaan op de ongebruikelijke beelden die vandaag zijn gepubliceerd vanuit de Jenin-moskee. IDF-soldaten moeten professioneel handelen in overeenstemming met de geest van de IDF en haar waarden. Dit is hoe de overgrote meerderheid van de soldaten handelt; we zullen het gedrag van de IDF niet in gevaar brengen. Iedereen die zich niet volgens de IDF-waarden gedraagt, zal met overeenkomstige maatregelen te maken krijgen.


Zelfs vanavond vergeten we geen moment dat 135 gijzelaars, ontvoerd op 7 oktober, nog steeds vastgehouden worden in de Gazastrook. We zullen alles blijven doen, alles, om alle gijzelaars thuis te brengen. Onze harten zijn bij hun families.


Vanavond steken we de achtste en laatste kaars van Chanoeka aan. Deze laatste kaars zal worden aangestoken door IDF-soldaten in het veld – aan al onze grenzen en in Gaza, terwijl ze vechten voor ons huis. Ook zij zullen Chanoeka-menora’s aansteken, zodat we hier veilig kunnen leven.

Fijne vakantie.

142 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page