top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari over de drone op Eilat en het Shifa ziekenhuis

Screenshot YouTube


Goedenavond,

Na intensieve operationele activiteiten hebben de IDF en de ISA vandaag de operatie in het Shifa-ziekenhuis voltooid.


Tijdens de operatie hebben we ruim tweehonderd terroristen in en rond het ziekenhuiscomplex geëlimineerd. We hebben meer dan negenhonderd personen aangehouden die ervan verdacht werden betrokken te zijn bij terreuractiviteiten en die zich overgaven aan onze strijdkrachten, van wie ruim vijfhonderd beslist Hamas- en Islamitische Jihad-terroristen zijn, waaronder hoge functionarissen, deskundige experts en agenten.


Ondervragingen hebben op verschillende terreinen aanzienlijke inlichtingen opgeleverd die ons bij verdere operaties zullen helpen.


Tijdens de militaire operatie doorzochten onze troepen de ziekenhuisgebouwen en werden beschoten door terroristen die zich in het ziekenhuis barricadeerden en op onze troepen schoten. Hamas verwoestte en vernietigde het Shifa-ziekenhuis nadat het het als militair hoofdkwartier had gebruikt – er zijn meer terroristen in het ziekenhuis dan patiënten of medisch personeel.


Er waren slechts ongeveer driehonderd patiënten, artsen en medisch personeel. Gedurende de hele operatie hebben onze strijdkrachten speciale inspanningen geleverd om geen enkele patiënt, medisch personeel of burger in het gebied schade toe te brengen; ze werden allemaal veilig geëvacueerd, behalve de patiënten die op de compound bleven en werden voorzien van medische benodigdheden, water en meer. We zullen blijven opereren waar er terroristische activiteiten zijn in Gaza; geen enkele plaats zal een veilige haven voor terreur zijn.


Vanavond heeft een onbemand vliegtuig, gemaakt en bestuurd door Iran, de marinebasis in Eilat getroffen. Dit is een zeer ernstig incident. Er werd minimale schade aan de infrastructuur veroorzaakt en er vielen geen slachtoffers. We onderzoeken het incident om ervan te leren, lessen te trekken en onze defensiecapaciteiten in het Eilat-gebied en omgeving te verbeteren.


Vandaag hebben we in het noorden tegelijkertijd een reeks van tien Hezbollah-doelen in Zuid-Libanon aangevallen, waaronder lanceerplaatsen, wapenopslagplaatsen en andere terreurinfrastructuur, met behulp van straaljagers van de luchtmacht.


Bovendien hebben we de afgelopen dagen twee prominente terroristencommandanten van Hezbollah geëlimineerd die door de jaren heen en vooral de afgelopen maanden betrokken zijn geweest bij twee belangrijke dreigingen in het noorden: antitankraketten en indirect vuur. Zij waren rechtstreeks verantwoordelijk voor deze activiteit en werden de afgelopen dagen geëlimineerd. Wij zullen nauwkeurig blijven toeslaan en alle bedreigingen tegen de staat Israël neutraliseren.


Vandaag heeft de chef van de generale staf plannen goedgekeurd voor de voortzetting van de gevechten en een operationele situatiebeoordeling gehouden in het Noordelijk Commando.


We zijn verwikkeld in een complexe oorlog in meerdere arena's, waarbij IDF-troepen in alle arena's zijn ingezet en opereren. Afhankelijk van de ontwikkelingen voeren wij voortdurend situatiebeoordelingen uit.


In dit stadium blijven de instructies aan het thuisfront ongewijzigd. We zijn in oorlog en we moeten alert blijven. We moeten de instructies van het Thuisfrontcommando blijven volgen en waakzaam blijven.


Uw gedrag van de afgelopen zes maanden – met verantwoordelijkheid en veerkracht ondanks de moeilijkheid en complexiteit – heeft het aantal burgerslachtoffers tot een minimum beperkt. Het is belangrijk om op deze manier te blijven handelen.


Als er wijzigingen optreden in de instructies, zullen we het publiek onmiddellijk op de hoogte stellen. Op dit punt herhaal ik dat er geen veranderingen zijn; Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van sociale netwerken of andere platforms, aangezien we updates zullen verstrekken als er wijzigingen optreden.


Ook vanavond blijven we benadrukken dat we niet mogen vergeten dat er in Gaza honderdvierendertig gijzelaars worden vastgehouden. Hun vrijlating is wat ons drijft.


Het is belangrijk voor het publiek om te weten dat de IDF en de veiligheidsorganisaties de klok rond en met alle mogelijke moeite werken om de gijzelaars naar huis te brengen.

Dit is onze missie, onze verantwoordelijkheid.

444 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page